Yandex Metrica

Taliban'ın 2 numaralı ismi 20 yıl sonra Kabil'de! Yeni hükümet için ilk adım

Taliban'ın 2 numaralı ismi 20 yıl sonra Kabil'de! Yeni hükümet için ilk adım

20 yıl aranın ardından Afganistan'a dönen Molla Abdulgani Birader, yıllar sonra ilk kez Kabil'e ayak bastı. Molla Abdulgani Birader, yeni hükümetin kurulması için siyasilerle ve liderlerle bir araya gelecek.

Dünya

23.01.2024, 17:51

2001 yılından bu tarafa sürgünde bulunan Taliban'ın Siyasi Ofis Şefi Molla Abdulgani Birader, Afgan hükümetinin kurulması görüşmelerine katılmak için bu sabah saatlerinde Kabil'e geldi.

Taliban'ın Siyasi Ofis Şefi Molla Abdulgani Birader, geçtiğimiz günlerde, 20 yıl aradan sonra Afganistan'a dönmüştü. 2001 yılından beri sürgünde olan Birader, Afgan hükümetinin kurulması görüşmelerine katılmak için bu sabah Kabil'e geldi.

İran'dan şüphelere son verecek açıklama: 'BMGK gerekeni yapsaydı bu alçak rejimi cezalandırmak zorunda kalmazdık' İran'dan şüphelere son verecek açıklama: 'BMGK gerekeni yapsaydı bu alçak... Haberi Görüntüle

YENİ HÜKÜMET İÇİN İLK ADIM

AFP'ye bilgi aktaran bir Taliban yetkilisi, "Birader, kapsayıcı bir hükümetin kurulması için liderler ve siyasilerle görüşecek" dedi. Molla Abdulgani Birader, Taliban'ın ortalıkta çok sık görünmeyen lideri Heybetullah Ahunzade'den sonra gelen en önemli ikinci isim. 

Döneri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in elinden kurtardık: Avrupa Parlamentosu 'döner Türkiye'nin' dedi Döneri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in elinden kurtardık: Avrupa Parlamentosu 'döner Türkiye'nin'... Haberi Görüntüle

MOLLA ABDULGANİ BİRADER KİMDİR?

Molla Abdulgani Birader, Afganistan'ın Uruzgan kentinde 1968 yılında dünyaya geldi, çocukluğu ve gençliği Kandahar'da geçti. Birader, Sovyetler Birliği'nin Afganistan'ı işgal etmesiyle birlikte direniş gruplarına katıldı, kısa sürede adından sıkça söz edilen bir figür haline geldi. SSCB güçlerine karşı Molla Ömer'le birlikte yan yana savaştı. Yardımcılığını üstlendi. Molla Ömer ve Molla Abdulgani Birader'ın iki kız kardeşle evlenerek bacanak olduklarına inanılıyor.

İkili, 1990'ların başında Rus ordusunun çekilmesinden sonra patlak veren iç savaş ve yolsuzlukların devam ettiği bir ortamda Taliban hareketini kurdu. Hayatının büyük kısmı medresede geçti.

Kaynak: Haber7

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading