Yandex Metrica

Taliban: Ek süre yok! Almanya: 31 Ağustos'a kadar hepsini tahliye edemeyiz

Taliban: Ek süre yok! Almanya: 31 Ağustos'a kadar hepsini tahliye edemeyiz

Almanya, 31 Ağustos’a kadar Afganistan’dan çıkarmak istedikleri herkesi tahliye edemeyecekleri açıklaması yaptı.

Dünya

23.01.2024, 17:52

Almanya, Taliban'ın çok keskin bir dille belirttiği, ülkeden tahliye süresi olan 31 Ağustos’a kadar Afganistan’dan çıkarmak istediklerinin hepsini tahliye edemeyecek.

İspanya Başbakanı Sanchez tek tek arayarak bilgilendirdi: 'Filistin devletini tanıyacağız' İspanya Başbakanı Sanchez tek tek arayarak bilgilendirdi: 'Filistin devletini tanıyacağız' Haberi Görüntüle

"HERKESİ AFGANİSTAN'DAN ÇIKARAMAYACAĞIZ"

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, daha önce ABD Başkanı Biden'ın dile getirdiği ve Taliban'ın da o tarihten itibaren tahliye süresinin sona ereceğini belirttiği 31 Ağustos’a kadar Afganistan’dan çıkarmak istedikleri kişilerin hepsini tahliye edemeyeceklerini söyledi. Alman Bild'e konuşan Maas, Afganistan’dan tahliyenin 31 Ağustos’a kadar ya da birkaç gün fazla bile sürse bu sürenin ne Almanya ne de ABD’nin ülkeden çıkarmak istediği kişilerin tahliye edilmesi için yetmeyeceğine dikkat çekti.

"Bu askeri tahliye operasyonunun kalan günlerinde herkesi Afganistan'dan çıkaramayacağız. Bunu dürüstçe söylemek gerekir." diyen Maas, bu sebeple askeri tahliyelerin ardından da Afganistan’dan insanları tahliye etme imkanının bulunması gerektiğini, bunun için de Kabil Havalimanının sivil kullanımına ihtiyaç duyulduğunun önemide değindi. Maas, ayrıca tahliye operasyon süresinin uzatılıp uzatılmayacağına dair gün içinde Washington’da karar alınmasının beklediğini aktardı.

Macaristan'dan çarpıcı açıklama: Yeni bir dünya savaşı hazırlığı yapılıyor Macaristan'dan çarpıcı açıklama: Yeni bir dünya savaşı hazırlığı yapılıyor Haberi Görüntüle

"NE KADAR ACI OLURSA OLSUN TALİBAN İLE KONUŞMAK ZORUNDAYIZ"

Müttefik ülkeler ve Taliban ile görüşmeler yapıldığını dile getiren Maas, "Ne kadar acı olursa olsun Taliban ile konuşmak zorundayız. Bunun alternatifi, insanları kendi hallerine bırakmak. Buna hazır değiliz." açıklaması yaptı ve Özbekistan, Tacikistan ya da Pakistan gibi Afganistan’ın komşu ülkelerine karadan kaçan insanlar için de seçeneklerin bulunmasını talep etti.

Maas, Almanya’nın şimdiye kadar, 351’i Alman vatandaşı olmak üzere, yaklaşık 3 bin 800 kişiyi Afganistan’dan tahliye ettiği bilgisini paylaştı. Nerede bulunduklarını bildikleri yaklaşık 100 Alman vatandaşı ve onların aileleriyle temasta olduklarını söyleyen Maas, bu insanları da güvenli şekilde havalimanına götürmeye çalıştıklarını kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading