Yandex Metrica

Taliban'dan kaçak Cumhurbaşkanı Eşref Gani'ye zeytin dalı: Ülkeye dönebilir

Taliban'dan kaçak Cumhurbaşkanı Eşref Gani'ye zeytin dalı: Ülkeye dönebilir

Taliban yetkilisi Halil el-Rahman Hakkani, Pakistan Geo TV'ye verdiği demeçte, ülkeden kaçan eski Devlet Başkanı Eşref Gani ve Başkan Yardımcısı Amrullah Salih'e af teklif ederek, isterlerse ülkeye dönmelerine izin verileceklerini söyledi.

Dünya

29.03.2024, 21:17

Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinin ardından yeni hükümet henüz kurulamamışken, ülkeyi terk eden Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve ailesinin Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) olduğu ortaya çıktı.

Türk İHA'ları üst düzey: Savunma bakanından itiraf: Bizi sadece demir kubbe kurtarır Türk İHA'ları üst düzey: Savunma bakanından itiraf: Bizi sadece demir... Haberi Görüntüle

''KAN DÖKÜLMESİN DİYE AYRILDIM''

Ailesiyle birlikte Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) giden Eşref Gani, BAE'de olduğunu doğrulayarak, "Kan dökülmesini önlemek için ülkeden ayrılmak zorunda kaldım. Felaketin önlenmesi için BAE'deyim. Afganistan halkının gerçek İslami ve ulusal başarılarını elde etmek ve Afganların adaleti için çalışmalarıma geri dönebilmek için istişare halindeyim." ifadelerini kullanmıştı.

Maduro'dan Siyonist İsrail destekçesi Milei'ye tepki! 'Bunun adı yalakalık' Maduro'dan Siyonist İsrail destekçesi Milei'ye tepki! 'Bunun adı yalakalık' Haberi Görüntüle

''İSTERLERSE ÜLKELERİNE DÖNEBİLİRLER''

Yaşanan bu gelişmelerinde ardından Taliban yetkilisi Halil el-Rahman Hakkani, Pakistan Geo TV'ye yaptığı açıklamada, ülkeden kaçan eski Devlet Başkanı Eşref Gani ve Başkan Yardımcısı Amrullah Salih'e af teklif ederek, isterlerse ülkeye dönmelerine izin verileceklerini söyledi.

Netanyahu gücünü kaybetti: İsrail ordusunda arka arkaya üst düzey 2 istifa! Netanyahu gücünü kaybetti: İsrail ordusunda arka arkaya üst düzey 2... Haberi Görüntüle

KARDEŞİ TALİBAN'A KATILDI

Gani’nin kardeşi Hashmat Ghani Ahmadzai, Taliban lideri Halil-ur-Rahman ve din alimi Müftü Mahmood Zakir’i ile bir araya gelmişti. Ahmadzai, Taliban'a bağlılık yemini etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading