Yandex Metrica
SON DAKİKA
Taliban'dan Çin'e uyarı: Uygurlara adil davranın

Taliban'dan Çin'e uyarı: Uygurlara adil davranın

Afganistan'da Taliban yönetiminin en önemli destekçilerinden Çin'e Taliban'dan uyarı geldi. Taliban Sözcüsü "Çin Uygurlara da eşit davranmalı'' açıklamasında bulundu.

Dünya

23.01.2024, 17:56

Afganistan'daki değişim sürecinin en yakın uluslarararası muhataplarından biri olan Çin'e Taliban'dan dikkat çekici bir uyarı geldi. Taliban Sözcüsü Suheyl Şahin, bir Japon televizyon kanalındaki röportajında Çin'in Uygurlara yönelik tutumuna değindi.  

 TBS News kanalına konuşan Taliban Sözcüsü Çin'e Uygurlara baskı yapmaması, Uygurlara diğer vatandaşlarıyla eşit muamelede bulunması çağrısı yaptı.

Yunanistan'da peş peşe şiddetli deprem: Türkiye'den hissedildi Haberi Görüntüle

''UYGURLAR EŞİT VATANDAŞ OLMALI''

"Çin bizim büyük ekonomik imkanlara sahip bir komşumuz. Çin ile iyi ilişkilerimiz olsun istiyoruz, bu onların da bizim de yararımıza. Aynı şekilde Japonya ve diğer ülkelerle iyi ilişkilere sahip olmak istediğimiz gibi. Bizim politikamız açık. Afganistan'dan hiç kimsenin diğer ülkelere yönelik saldırı faaliyetlerinde bulunmasını istemiyoruz.'' ifadelerini kullanan Taliban Sözcüsü Şahin, Çin'in Uygur politikası hakkında şöyle konuştu: ''Çin'de yaşayan Müslümanlar Çin'in vatandaşları, kendi insanları. Biz aynı zamanda diyoruz ki, tüm Çin vatandaşları eşit haklara sahip olmalı, eşit bir yaklaşım ve eşit bir davranış sergilenmeli. Bu başka bir şey.''

TALİBAN'DAN DİKKAT ÇEKEN UYGUR AÇIKLAMASI

Uygurlar da Çin devletinin vatandaşları. Tüm vatandaşların hukukun gözünde eşit olması gerekiyor. Bu onların hukuku. İnsanlarının arasında ayrım yapmamaları gerekli, tüm insanların hukukun gözünde eşit olması gerekli. Umuyoruz ki bizler Çin'i ziyaret ettiğimiz zaman bu meseleye de odaklanacaklardır, Uygurların güvenliğine, vatandaşlarının eşitliğine. Bunlara da odaklanılacaktır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading