Yandex Metrica
SON DAKİKA
Taliban: Batılı ülkelere ek süre tanınmayacak

Taliban: Batılı ülkelere ek süre tanınmayacak

20 yılın ardından Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban, ABD ordusunun Afganistan’dan çekilme taahhüdü verdiği 1 Ağustos’u anımsatarak, o tarihten sonra Batılı güçlere ülkedeki askerlerini çekmeleri için ek süre vermeyeceğini açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 17:52

Taliban Sözcüsü Suheyl Şahin, yaptığı basın açıklamasında ABD'nin daha önce belirttiği gibi son çekilme tarihi olan 31 Ağustos'un kendileri için "kırmızı çizgi" olduğunu ve bu tarihten sonra Batılı ülkelere ek süre tanınmayacağını ifade etti.

Taliban’ın Katar'daki Siyasi Bürosu Sözcüsü Süheyl Şahin “Bu bir kırmızı çizgi. ABD Başkanı Joe Biden, 31 Ağustos’ta bütün birliklerini geri çekeceklerini açıkladı. Hiç gerek yokken bunu uzatırlarsa, işgali uzatıyorlar demektir. ABD veya İngiltere tahliyelere devam etmek için ilave süre talep ederse yanıtı hayır olacak. Aksi takdirde bunun sonuçları olacak.” açıklaması yaptı.

Kur'an-ı Kerim yakan provokatör Momika'yı korku sardı: İsveç'ten sınır dışı... Haberi Görüntüle

SÜRE İSTEYEN İSTEYENE

“ABD birliklerinin kalış süresini uzatmalarının kendileri için güven sorunu yaratacağını” diyen Şahin, “işgali sürdürmeye niyetlilerse tepki çekecek.” ifadesiyle gözdağı verdi. Diğer taraftan ABD Başkanı Biden, geçtiğimiz pazar günü binlerce ABD ve Afgan vatandaşının tahliyeleri devam ettiği için Washington’un ülkeden çekilmesinin 31 Ağustos’tan sonraya sarkabileceği söylemiş, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise bu sürenin uzaması için Biden’e rica edeceği dile getirmişti.

İsrail kana doymuyor! Şifa Hastanesi kuşatıldı: Çok sayıda ölü ve... Haberi Görüntüle

FRANSA DA EK SÜRE İSTEDİ

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, geçen pazartesi günü, Afganistan'dan tahliyeler devam ettiği için ABD birliklerinin geri çekilme tarihinin uzatılması gerektiğini ve 31 Ağustos'tan sonra ek bir süre daha verilmesinin "gerekli" olduğunu savundu.

Kaynak: Euronews

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading