Yandex Metrica

Tahıl krizinde dönüm noktası! BM duyurdu: 3 ayda 10 milyon ton sevkiyat yapılacak

Tahıl krizinde dönüm noktası! BM duyurdu: 3 ayda 10 milyon ton sevkiyat yapılacak

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Türkiye ve BM'nin arabuluculuğunda yapılan tahıl sevkiyatı anlaşmasının ardından Ukrayna'nın, 3 ay içinde 10 milyon ton tahıl ve gıda maddesi sevkiyatını, "dönüm noktası" olarak nitelendirdi.

Dünya

23.01.2024, 20:01

BM, Ukrayna'dan, tahıl anlaşmasının ardından3 ay içinde 10 milyon ton tahıl ve gıda maddesi sevkiyatı yapıldığını açıkladı. 

Guterres, "Şahit olduğumuz bütün engellere rağmen, Karadeniz'deki umut ışığı halen parlıyor" ifadesini kullanarak, tahıl anlaşması girişiminin işlevselliğini sağlamanın "ortak sorumluluk" olduğunu söyledi.

İran'a yanıt gelecek mi? İşte İsrail'in potansiyel hedefleri İran'a yanıt gelecek mi? İşte İsrail'in potansiyel hedefleri Haberi Görüntüle

RUSYA VE UKRAYNA'YA ÇAĞRI 

Türkiye ve BM'nin arabuluculuğunda yapılan tahıl sevkiyatı anlaşmasının ardından Ukrayna'nın 3 ay içinde 10 milyon ton tahıl ve gıda maddesi sevkiyatını "dönüm noktası" olarak nitelendiren Guterres, 19 Kasım'da sona erecek olan tahıl anlaşmasının, kesintisiz uygulanması ve yenilenmesi konusunda Rusya ile Ukrayna'ya çağrıda bulundu.

Genel Sekreter Guterres, ayrıca, Rus gıda ve gübre ihracatının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini kaydetti.

Küresel gıda krizinin çözümü için Türkiye'nin koordinasyonunda yürütülen tahıl sevkiyatı anlaşması, 22 Temmuz'da İstanbul'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Ukrayna, Rusya, Türkiye ve BM arasında imzalanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading