Yandex Metrica
SON DAKİKA
Tacize uğrayan tenisçi kayıplara karıştı

Tacize uğrayan tenisçi kayıplara karıştı

Çin'in eski başbakan yardımcısı Zhang Gaoli tarafından cinsel tacize uğradığı iddiasıyla gündeme gelen Çinli kadın tenisçi Peng Shuai'den iki haftadır haber alınamıyor.

Dünya

23.01.2024, 18:18

Kadınlar Tenis Birliği başkanı Steve Simon tarafından yapılan açıklamada kariyerinde iki grand slam şampiyonluğu bulunan tenisçinin güvenliği konusunda endişeli olduklarını söyledi. 

Blinken Netanyahu'yu uyarmış: 'Böyle giderse Gazze'de sıkışırsınız' Haberi Görüntüle

'ONUNLA KONUŞMAMIZA İZİN VERMEDİLER'

Olayın ardından Çin Tenis Federasyonu ile irtibata geçtiklerini ileten Simon, "Tenis camiamızda, sporcuların güvenliğinden daha önemli bir konu yoktur. Çin'deki federasyon yetkilileri, bize Peng Shuai'nin güvenli bir yerde bulunduğuna dair garanti verdi. Ama onunla konuşmamıza izin vermediler." bilgisini verdi. Çin'in başkenti Pekin'de kaldığı tahmin edilen tenisçinin son durumuna ilişkin endişelerin devam ettiği bildirildi. Peng Shuai'nin güvenlik koşullarının belirsizliği üzerine yaşanan kaos karşısında Sırbistanlı Novak Djokovic ile Fransız Nicolas Mahut da sessizliğini bozdu.

Djokovic düzenlediği basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu;

Bir hafta önce olayı öğrendim. Önceki yıllarda düzenlenen turnuvalarda birçok kez karşılaştığım bir tenisçinin kayıp olması, beni şoke etti. Bu durum, ailesi için de çok zor. Umarım bir an önce haber alınır.

Mahut ise şunları söyledi;

ATP'nin de bu konu hakkında endişe duyduğuna yönelik açıklamalarından memnuniyet duydum. Umarım güzel haberi bir an önce alırız. Bu olay karşısında birlik olmalı ve Çin'de düzenlenecek Kış Olimpiyatları öncesi Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC) harekete geçmesini beklemeliyiz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading