Yandex Metrica

Suudi Arabistan'ın yeniden 'demokratikleşme' çabası! 2023'te uzaya kadın astronot gönderecek

Suudi Arabistan'ın yeniden 'demokratikleşme' çabası! 2023'te uzaya kadın astronot gönderecek

Suudi Arabistan Uzay Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, ilk yolculuğunu 2023 yılında yapması planlanan uzay programında detaylar belli oldu. Buna göre uzaya giden ekibin içinde 1 kadın astronot da yer alacak.

Dünya

23.01.2024, 22:13

Suudi Arabistan, 2023'te yapılması planlanan uzay programını hayata geçireceğini açıkladı. 

Başkasının bebeğini 'kendisine benziyor' diye kucağına verdiler! Bebeğini kaybeden annenin açıklaması sosyal medyada olay yarattı! Başkasının bebeğini 'kendisine benziyor' diye kucağına verdiler! Bebeğini kaybeden annenin... Haberi Görüntüle

UZAY ARAŞTIRMALARI GÖREVİNDE ULUSLARARASI ORTAKLIKTA BULUNABİLECEK 

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan haberde, programın Suudi Arabistan'ın 2030 vizyonu hedefleri kapsamında düzenlendiği bildirildi. Programla Suudi Arabistanlı kadroları gelecekte yapılacak uzay araştırmaları görevlerinde uluslararası ortaklıkta bulunabilecek, kısa ve uzun menzilli uzay yolculuğu yapabilecek şekilde eğitilmesinin amaçlandığı belirtildi.

ABD'den Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a açık çek: 95 milyar dolarlık yardım paketinde neler var? ABD'den Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a açık çek: 95 milyar dolarlık... Haberi Görüntüle

UZAYA GÖNDERİLECEK EKİBİN İÇİNDE KADIN ASTRONOT VAR

Suudi Arabistan'ın gelecekte daha da önemli olması beklenen uzay sanayi sektöründen istifade etmeyi ve uzay araştırmalarına katkıda bulunmayı hedeflediği ifade edildi. İlk astronot takımının 2023'te uzaya gönderilmesinin planlandığı belirtilen haberde, gönderilecek ekibin içinde bir kadın astronotun olacağı da aktarıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading