Yandex Metrica
SON DAKİKA
Suudi Arabistan ile Lübnan arasında diplomatik kriz

Suudi Arabistan ile Lübnan arasında diplomatik kriz

Son dakika haberleri... Suudi Arabistan ile Lübnan arasında diplomatik kriz çıktı. Suudi Arabistan, Lübnan'ın Riyad Büyükelçisi'ni sınır dışı etme kararı aldı.

Dünya

23.01.2024, 22:00

Lübnan; Mısır, Suudi Arabistan, Bahreyn ve BAE Beyrut ile diplomatik ilişkilerini kesti. Bazı ülkeler ticari ilişkilerini de askıya aldı. İki ülke arasında yaşanan krizin fitilini Lübnan Enformasyon Bakanı George Kardahi'nin Yemen'deki savaşı "Suudi saldırganlığı" olarak nitelemesi ateşledi. 

Gazze için kritik uyarı: İnsan yapımı bir felaket, halkın yarısı... Haberi Görüntüle

48 SAAT SÜRE VERDİ

Açıklamadan kısa süre sonra Suudi Arabistan harekete geçti. Lübnan'ın Riyad Büyükelçisi Fevzi Kabbara'ya ülkeyi terk etmesi için 48 saat süre verildi. Beyrut'taki Suudi Arabistan Büyükelçisi Velid bin Abdullah el-Buhari istişareler için geri çağrıldı. Riyad yönetimi, Lübnan'dan yapılan tüm ithalata da ikinci bir emre kadar yasak getirdi.

Büyük savaş için 2026 hazırlığı: Alman istihbarat raporu ortalığı karıştırdı Haberi Görüntüle

ÇAĞRI YAPILDI

Lübnan Başbakanı Najib Mikati ise hükümetinin Suudi Arabistan ile iyi ilişkilere olan inancını yineledi. Diplomatik krizi geride bırakma çağrısı yaptı. Lübnan Dışişleri Bakanı ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ''Suudi Arabistan ve Körfezdeki kardeşlerimizle iletişim hatlarını açık tutmaya ve en iyi ilişkileri yeniden kurmaya kararlıyız.''

Karadeniz gazında sifonu çeken güç ABD çıktı! İşte 'Türkiye doğalgaz... Haberi Görüntüle

'BUNUN SORUMLUSU HİZBULLAHTIR'

Sünni Müstakbel Partisi lideri Saad el-Hariri, Lübnan'ın yanlızlaştırılarak cehenneme çevrildiğini belirterek, "Bunun esas sorumlusu Arap ülkelerinin şerefine dil uzatanları koruyan Hizbullah'tır. Onların yaptıklarının sonucunu Lübnan halkı çekiyor" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading