Yandex Metrica
SON DAKİKA
Suudi Arabistan'dan yeni PCR testi kararı

Suudi Arabistan'dan yeni PCR testi kararı

Dünya genelinde koronavirüs vakaları azalırken bazı ülkelerden PCR testiyle ilgili farklı kararlar gelmeye başladı. Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, yurt dışından gelen yolculara aşı kartı ve negatif sonuçlu PCR testi sonucu ibraz zorunluluğunun kaldırıldığını duyurdu. Böylece hac ve umre için kısıtlamalar kalmış oldu.

Dünya

23.01.2024, 19:01

Türkiye'nin pandemi kısıtlamalarında yeni bir döneme girmesinin ardından Suudi Arabistan da Kovid-19 salgınına karşı uygulanan kısıtlamaları güncelledi. 

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi! Haberi Görüntüle

PCR TESTİ ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yurt dışından gelen yolculara uygulanan aşı kartı ve negatif sonuçlu PCR testi sonucu ibraz zorunluluğunun kaldırıldığı, ülkeye gelmeden önce uygulanan karantina şartının da kaldırdığı aktarıldı.

Söz konusu kararın, Kovid-19 ile mücadelede ulusal aşı programında hedef nüfusun yüzde 99'unun aşılanması ve vaka sayısının yüzde 4'ün altına düşmesi dikkate alınarak alındığı belirtildi.

Baraj bombalandı, hidroelektrik santrali alevler içinde kaldı! Hipersonik Kinzal ve... Haberi Görüntüle

HAC VE UMRE İÇİM KISITLAMA KALKTI

Sağlık Bakanlığının aldığı karar sonrası Suudi Arabistan’a gelecek olan hacı adayları ve umrecilerde kısıtlamasız bir şekilde kutsal toprakları ziyaret edebileceği anlamına geliyor.

Söz konusu kararın, Kovid-19 ile mücadelede ulusal aşı programındaki hedef kitlenin yüzde 99'unun aşılanması ve vaka sayılarının yüzde 4'lerin altına gerilemesi göz önünde bulundurularak alındığı ifade edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading