Yandex Metrica

Suudi Arabistan'dan tepki çeken çalışma! Kabe'ye benzer yeni bir yapı inşa ediyorlar

Suudi Arabistan'dan tepki çeken çalışma! Kabe'ye benzer yeni bir yapı inşa ediyorlar

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, başkent Riyad'da dünyanın en büyük modern şehir merkezini kurmak için 'Murabba Geliştirme Şirketi' isimli firmayı kurduğunu duyurdu. Söz konusu projede Kabe'ye benzer bir yapının benzer bir isimle inşa edileceğine dair servis edilen tanıtım filmi büyük tepki çekti.

Dünya

08.03.2024, 12:48

Suudi Arabistan'ın yeni projesi Müslümanların büyük tepkisini çekti. Veliaht Prens Muhammed bin Selman yaptığı açıklamada, Murabba isimli projesini duyurarak başkent Riyad'a 'Mukaab' isimli küp bir bina grubu kuracaklarını bildirdi. 

istihbarat raporu basına sızdı! Saat verildi: İran'ın misilleme saldırısı an meselesi! istihbarat raporu basına sızdı! Saat verildi: İran'ın misilleme saldırısı an... Haberi Görüntüle

SUUDİ ARABİSTAN'IN 2030 VİZYONU 

Söz konusu proje için 'Murabba Geliştirme Şirketi' isimli bir firma kurulduğunu açıklayan bin Selman'ın başkente kuracağı Mukaab isimli binanın hem şekil hem de isim olarak Kabe'ye benzerlik göstermesi, kutsal topraklarda yeni bir plan mı yapılıyor sorusunu akıllara getirdi. 

Ukrayna'da kritik tasarı onaylandı: Ülkede sıkılaştırılmış seferberlik uygulanacak Ukrayna'da kritik tasarı onaylandı: Ülkede sıkılaştırılmış seferberlik uygulanacak Haberi Görüntüle

KABE'YE BENZEMESİ İLE BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ 

Müslüman toplumun büyük tepki gösterdiği Mukaab projesi tasarımsal açıdan aynı Kabe'ye benzerken adını 'küp' kelimesinden alarak isim olarak ta Kabe'ye oldukça benziyor. 

Türkiye'den yeni NAVTEX! Yunan basını korku ile duyurdu: 23 Yunan adası tehlikede... Türkiye'den yeni NAVTEX! Yunan basını korku ile duyurdu: 23 Yunan... Haberi Görüntüle

İÇİNE 20 EMPIRE STATE BİNASI SIĞABİLİYOR 

Mukaab projesi 400 metre yüksekliğinde ve 400 metre uzunluğunda tasarlanırken içine 20 Empire State binasını alacak şekilde büyük olacağı belirtiliyor.

Söz konusu projenin içerisi otel odaları, perakende satış alanı ve turistik mekanlarla dolu olacak olan Mukaab’ın tam ortasında yine devasa sarmal bir kule bulunacak. Mukaab'ın içinin teknoloji yardımı sayesinde birçok farklı coğrafyadan iklimi yaşatabileceği belirtilirken içinde 80'den fazla eğlence ve kültür mekanı, müze, tiyatro ve hatta üniversite olacağı belirtildi. 

Uzaya çıktı Esad rejiminden kaçarak Türkiye'ye sığındı! İlk Suriyeli astronot Muhammed Faris Gaziantep'te hayatını kaybetti! Uzaya çıktı Esad rejiminden kaçarak Türkiye'ye sığındı! İlk Suriyeli astronot... Haberi Görüntüle

BAŞKA BİR DÜNYAYA AÇILAN KAPI SLOGANIYLA TANITILDI 

'Başka bir dünyaya açılan kapı' sloganıyla tanıtımı yapılan ve Kabe'ye benzerliği ile büyük tepki çeken yapının 2030 yılına kadar tamamlanması bekleniyor.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading