Yandex Metrica
SON DAKİKA
Suudi Arabistan'dan Orta Doğu'yu ayağa kaldıracak görüntü! Kendi balistik füzelerini mi inşa ediyorlar?

Suudi Arabistan'dan Orta Doğu'yu ayağa kaldıracak görüntü! Kendi balistik füzelerini mi inşa ediyorlar?

Suudİ Arabistan'ın Çin'in yardımıyla kendi balistik füzelerini ürettiği yayınlanan uydu görüntüleri ile ortaya çıktı. Suudi Arabistan'ın tehlikeli hamlesi ABD, Avrupa, İsrail ve Körfez ülkelerini karşı karşıya getirebilir.

Dünya

23.01.2024, 18:31

ABD istihbarat teşkilatı, Suudi Arabistan'ın Çin'in yardımıyla aktif olarak kendi balistik füzelerini ürettiğini iddia etti. Gelen uydu görüntüleri ABD'nin iddiasını doğrularken, Suudi Arabistan'ın yeni hamlesi Orta Doğu'da önemli dalgalanmalara neden olabilir.

İsrail yine karıştı: Ultra Ortodoks Yahudilerden zorunlu askerlik karşıtı protesto Haberi Görüntüle

UYDU GÖRÜNTÜLERİ KRALLIĞIN BALİSTİK FÜZELERİ ÜRETTİĞİNİ GÖSTERİYOR

Suudi Arabistan'ın geçmişte Çin'den Balistik Füze satın aldığı biliniyor, ancak hiçbir zaman kendi balistik füzesini inşa etmemişti. Uydu görüntüleri, Krallığın şu anda balistik füzeleri en az bir yerde ürettiğini gösteriyor.

Herkesin aradığı Galler Prensesi Kate Middleton'tan görüntülü mesaj: 'Kanser tedavisi... Haberi Görüntüle

ABD İSTİHBARATI İLE UYDU GÖRÜNTÜLERİ UYUŞUYOR

CNN'in yayınladığı uydu görüntülerini değerlendiren uzmanlar ABD istihbaratı ile uydu görüntülerinin uyuştuğunu belirtti. Görüntülerdeki en önemli kanıt ise tesisin balistik füze üretiminden kalan katı yakıtı atmak için kullandığı 'yanma çukuru'.

Ya seçim ya darbe! İsrail halkı sokaklara indi: Tel Aviv’de... Haberi Görüntüle

HEDEF İRAN'IN NÜKLEER ÇALIŞMALARI

İddiaya göre Suudi Arabistan'ın temel hedefi bölgesel en büyük rakibi olan İran'ın nükleer çalışmaları. Suudi Arabistan kendi balistik füzelerini üretmeye başlarsa Tahran'ın balistik füzeleri bırakmayı kabul etmesi pek de olası değil. Middlebury Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü'nde silah uzmanı ve Profesör Jeffrey Lewis, "Dünya İran'ın balistik füze programına önemli ölçüde odaklanılırken, Suudi Arabistan'ın balistik füzelerin geliştirilmesi ve üretmesi aynı düzeyde dikkat çekmedi" dedi.

Biden’ın yanında Filistine destek verdi! İrlanda Başbakanı istifa kararı aldı! Haberi Görüntüle

ABD, AVRUPA, İSRAİL VE KÖRFEZ ÜLKELERİNİN KARŞI KARŞIYA GELMESİ OLASI

Çin ve Suudi Arabistan arasındaki balistik füze teknolojisi transferini ortaya çıkaran gizli istihbarat bilgileri alan Beyaz Saray durumun ABD, Avrupa, İsrail ve Körfez ülkelerini karşı karşıya getirmesinden endişeli.

Mahmud Abbas, yeni başbakanı atadı: Filistin'in yeni başbakanı Muhammed Mustafa... Haberi Görüntüle

ABD'NİN YANITI BEKLENENDEN KARIŞIK OLABİLİR

Suudi Arabistan'ın bölgede inşa ettiği balistik füzeler hakkında, menzil ve yük kapasitesi gibi önemli ayrıntılar henüz bilinmiyor. Biden yönetimi Pekin'i iklim, ticaret ve pandemi de dahil olmak üzere birçok yüksek öncelikli politika konularında yeniden devreye sokmaya çalıştığından, ABD'nin konuya ilişkin yanıtı beklenenden daha karmaşık olabilir.

'KİTLE İMHA SİLAHLARININ YAYILMASINI İÇERMEMEKTEDİR'

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada iki ülkenin kapsamlı stratejik ortaklar olduğu ve her alanda dostane işbirliğini sürdürdükleri belirtildi. Açıklamada, "Bu tür bir işbirliği herhangi bir uluslararası hukuku ihlal etmemekte ve kitle imha silahlarının yayılmasını içermemektedir" denildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading