Yandex Metrica
SON DAKİKA
Suriyeli muhaliflerden Astana'da Rusya'ya çağrı

Suriyeli muhaliflerden Astana'da Rusya'ya çağrı

Türkiye, Rusya ve İran garantörlüğünde Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da gerçekleştirilen Suriye konulu Astana görüşmelerinin 16'ıncı oturumu bugün yapıldı.

Dünya

23.01.2024, 21:57

Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da gerçekleştirilen Suriye konulu Astana görüşmelerinin 16’ıncı oturumu bugün gerçekleştirdi.

Toplantı sonunda hazırlanan sonuç bildirisini Kazakistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Erlan Alimbayev okudu.

Garantör ülkeler Türkiye, Rusya ve İran imzası taşıyan bildiride, Suriye’nin toprak bütünlüğüne vurgu yapılan bildiride, Anayasa Komitesi’nin 6’ıncı oturumunun bir an önce yapılması talep edildi.

Suriye krizinin askeri yollarla çözülemeyeceğine olan inancın bir kez daha dikkat çekilen bildiride, Ayrımcılık, siyasallaştırma ve önkoşul olmaksızın ülke genelinde tüm Suriyelilere insani yardımın artırılması gerektiği vurgulandı. Bu konuda BM başta olmak üzere uluslararası topluma Suriye’ye insani yardımı artırma çağrısı yapıldı.

Gazze'de ateşkes müzakerelerinde yeni gelişme: Mossad Başkanı Barnea Katar'a gidiyor Haberi Görüntüle

MUHALEFET: RUSYA, İNSANİ YARDIMLARI VETO ETMEMELİ

Ünlü oyuncu Will Smith Kur'an-ı Kerim'i baştan sona okuduğunu söyledi:... Haberi Görüntüle

Toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Suriye Muhalefetinin Astana Heyeti Başkanı Ahmet Toma, Rusya’dan önümüzdeki günlerde yapılacak BM Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısında Suriye’ye sınır ötesi insani yardımlara ilişkin uluslararası kararı veto etmemesini istedi.

Suriye’deki insani durumun son yüzyılda görülen en kötü insani durum olduğuna işaret eden Toma, Rusya’nın kullandığı veto haklarının Suriye’ye insani yardımları engellediğinin altını çizdi.

Soykırımcı İsrail BMGK kararını tanımadı: 'İsrail ateşi kesmeyecek' Haberi Görüntüle

REJİM, SEÇİMLERDEN SONRA DAHA FAZLA SERTLEŞTİ

Baraj bombalandı, hidroelektrik santrali alevler içinde kaldı! Hipersonik Kinzal ve... Haberi Görüntüle

Toma, Esed rejiminin geçtiğimiz ay gayrimeşru bir seçim düzenlediğini belirttiği açıklamasında, rejimin gerçekleştirdiği seçimleri “tiyatro” olarak niteledi.

Esed rejiminin seçim öncesi vatandaşlara durumun daha iyiye gideceği sözü verdiğini hatırlatan Toma, “Aksine rejim, öncesine göre daha sert davranmaya başladı. Seçim tiyatrosuyla kendisine meşruiyet sağladığını düşünerek şiddeti artırmaya başladı” şeklinde konuştu.

Toma ayrıca, Esed rejiminin Suriye’nin bütün kaynaklarını tükettiğini ve kontrolü altındaki bölgelerde yaşayan vatandaşların İdlib’deki durumdan da daha kötü şartlarda yaşadıklarını sözlerine ekledi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading