Yandex Metrica

Suriyeli çocuklar PKK'nın hedefinde! "Hayallerimiz örgütün elinde son buluyor"

Suriyeli çocuklar PKK'nın hedefinde! "Hayallerimiz örgütün elinde son buluyor"

PKK terör örgütünün Fırat Kalkanı bölgesindeki Bab ilçe merkezine gerçekleştirdiği roketli saldırıya maruz kalan siviller tepki gösterdi.

Dünya

23.01.2024, 18:45

PKK'lı teröristler terörden arındırılmış bölgelere saldırarak, sivilleri hedef alıyor. Suriye'nin kuzeyinde bulunan El Bab'ta yaşayan siviller bu saldırıların bir numaralı hedefi olmuş durumda. 

Terör örgütünün dün akşam saatlerinde yaptığı roketli saldırı sonucu 450 bin nüfuslu kentte çok sayıda ev, dükkan ve araç zarar gördü. 

ABD'den İsrail'in savaş kararına ilişkin açıklama: Sürece dahil değiliz ABD'den İsrail'in savaş kararına ilişkin açıklama: Sürece dahil değiliz Haberi Görüntüle

KENT SAKİNLERİ SALDIRILARDAN BIKTI

Suriyeli vatandaşlar, örgüt saldırıları sonrası oluşan zararı karşılayacak imkanları olmadığını belirtti. 

Saldırılardan bıktıklarını aktaran siviller PKK'nın bölgeden uzaklaştırılmasını istiyor. 

Cenazeyi vermiyor, taziye evini basıyor: İsrail vahşette sınır tanımıyor Cenazeyi vermiyor, taziye evini basıyor: İsrail vahşette sınır tanımıyor Haberi Görüntüle

ÇOCUKLAR DA SALDIRILARIN HEDEFİ OLUYOR

Okulundan çıktığı sırada saldırılara maruz kalan 16 yaşındaki Coher Debek, "Mahalleye ulaştığımda roketler arkama düştü. Burada döviz satan, manav ve motor ustaları öldü." diye konuştu. 

İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: İşgal ordusunda peş peşe üst düzey istifalar İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: İşgal ordusunda peş peşe üst... Haberi Görüntüle

'ÖLENLERİN NE SUÇU VARDI'

PKK'ya karşı öfkeli olduğunu belirten Debek, "Hayallerimiz örgütün elinde son buluyor. Ölenlerin ne suçu vardı? Neden öldüler? Neden kurtarılan bu bölgeye füzelerle saldırıyorlar? Çok şükür ailemden zarar gören olmadı. Sadece evimiz zarar gördü." diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Filistin'in BM'ye tam üyeliğine ne diyecekler? ABD Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Filistin'in BM'ye tam üyeliğine ne diyecekler? Haberi Görüntüle

SALDIRIDA KOMŞUSUNU KAYBETTİ 

Saldırıda komşusunu kaybeden bir başka El Bab sakini olan Ahmed Samo ise olay sırasında evde oğlu ile birlikte yemek yediğini belirterek, "Roket komşumuzun evi ile evimin arasına düştü. Çok şükür bizde bir şey yok ama komşumuz hayatını kaybetti, eşi yaralandı. Terör örgütü huzuru ve güveni bozuyor. Yetkililerden terör örgütünün uzaklaştırılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading