Yandex Metrica
SON DAKİKA
Suriyeli Ahmet biyonik kulakla duymaya başladı! İlk tepkisi herkesi duygulandırdı

Suriyeli Ahmet biyonik kulakla duymaya başladı! İlk tepkisi herkesi duygulandırdı

İzmir'de doğuştan işitme engelli 3 yaşındaki Suriye uyruklu Ahmet, Dünya Doktorları Derneği'nin desteğiyle yapılan operasyonla biyonik kulağa kavuştu. meliyat sonrası yapılan ilk testte verilen seslere ağlayarak ve annesine sarılarak tepki veren Aslan, ailesi ve hastane çalışanlarını mutlu etti

Dünya

23.01.2024, 19:58

Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 37 yaşındaki Salahaldin Alomar ile eşi Hanadi Halabiye'nin 3 yıl önce İzmir'de Aslan ismini verdikleri bir çocukları oldu.

Büyük savaş için 2026 hazırlığı: Alman istihbarat raporu ortalığı karıştırdı Haberi Görüntüle

DOĞUŞTAN İŞİTME ENGELLİ BEBEĞE İŞİTME CİHAZI TAKILDI

Doğumdan sonra yapılan işitme testinde duymadığı belirlenen Aslan bebeğe, işitme cihazı takıldı.

Takılan cihaza rağmen etrafındaki seslere yanıt vermeyen Aslan'a Dünya Doktorları Derneği tarafından temin edilen biyonik kulak, Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan operasyonla takıldı.

Putin 'Garip bir tesadüf' diyerek duyurdu: 'DEAŞ, genellikle ABD'nin düşmanlarına... Haberi Görüntüle

İLK TESTTE VERİLEN SESLERE AĞLAYARAK VE ANNESİNE SARILARAK TEPKİ VERDİ

Ameliyat sonrası yapılan ilk testte verilen seslere ağlayarak ve annesine sarılarak tepki veren Aslan, ailesi ve hastane çalışanlarını mutlu etti.

Baba Salahaldin Alomar, basın mensuplarına, çocuklarının seslere tepki verdiğini görmenin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, kendilerine yardım edenlere teşekkür etti.

Rusya'daki terör saldırısının kurbanı oldu! Eski güzellik kraliçesi Moskova saldırısında... Haberi Görüntüle

'EŞİM ÇOK MUTLU'

Çocuklarının konuşmaya başlaması için dua ettiklerini ifade eden Alomar, "İşaret kullanıyordu. Bir şey istediği zaman çıkıp gidiyordu. Hiç konuşmuyordu. İnşallah şimdi konuşacak. Eşim de çok mutlu oldu. Eşim çocuğumuzun anne demesini ben de baba demesini istiyorum." dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren ekipte yer alan Doç. Dr. Gül Caner Mercan da Aslan'ın ameliyatının tek kulaktan yapıldığını, ileride diğer kulağına da biyonik kulak takılabileceğini, ilk operasyonda aldıkları tepkilerin memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Dünya Doktorları Derneği yetkilisi Kübra Hazal Şen de dernek olarak 2015'den bu yana dezavantajlı gruplara sağlık, psikolojik destek ve koruma destekleri sağladıklarını ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading