Yandex Metrica

Suriye muhalefeti yeni başkanını seçti

Suriye muhalefeti yeni başkanını seçti

Suriye siyasi muhalefetinin çatı oluşumu Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) yeni başkanını seçti. Yeni Başkan, Aşiret lideri.

Dünya

23.01.2024, 17:39

Suriye siyasi muhalefetinin çatı oluşumu Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), seçimli genel kurul toplantısını 12-13 Temmuz'da gerçekleştirdi. 

SMDK Genel Kurulu'nun birinci günü yapılan oylamada Genel Kurul'un 120 üyesinin 71'inin oyunu alan Salim el-Muslat, SMDK'nın yeni başkanı oldu.

Suriye'nin kuzeyindeki Haseke kenti ve kırsalı ile Irak-Suriye sınırının iki tarafındaki köylerde yaşayan el-Cubbur aşiretinin lideri olan el-Muslat, aynı zamanda Suriye Aşiret ve Kabile Meclisi Başkanlığı görevini de sürdürüyor.

Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği (AB) başta olmak üzere uluslararası toplum tarafından Suriye halkının meşru temsilcisi ve meşru muhalefet olarak kabul edilen SMDK, Suriye içinde ve dışında örgütlenen onlarca parti, hareket ve oluşumun bir araya getirdiği bir yapı.

Katar'ın başkenti Doha'da 2012 yılında gerçekleştirilen muhalefet kongresinde kurulan SMDK, her yıl seçimli genel kurul düzenleyerek yeni başkanını seçiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading