Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sünger Bob'a mesaj var: Dünya Türkiye'yi hemen durdurmalı

Sünger Bob'a mesaj var: Dünya Türkiye'yi hemen durdurmalı

Türkiye düşmanlığıyla ünlü Senatör Bob Menendez'in 'Navtex' konulu mesajının altına yazılan bir yorum Ankara'nın eriştiği gücün ifşası oldu.

Dünya

23.01.2024, 18:07

ABD Kongresi üyesi New Jersey Senatörü Bob Menendez'in Türkiye aleyhine yayınladığı mesaja bir kullanıcının yazdığı mesaj sosyal medyanın gündeminde. 

Silifke-Gazipaşa hattı açıklarındaki çalışmalara dair Ankara'nın yayınladığı son Navtex ile ilgili Rumların Kıbrıs Postası gazetesinin bir haberini paylaşan Menendez, yine bildik söylemlerini tekrarladı ve önceki gün şunları yazdı: 

"Türkiye Kıbrıs'ın haklarını ihlal ederek Doğu Akdeniz'deki istikrarı baltalıyor. ABD Kıbrıs'ın yanında durmalı ve AB üyesi bu devletin hayati çıkarlarını desteklemelidir." 

Menendez'in sosyal medya hesabındaki mesajını fırsat bilen bir kullanıcı ise içindeki Türkiye kinini dışa vurarak o mesajın altına yazdığı yorumda şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin eli tüm kuzey ve doğu Afrika'da... Ayrıca Ortadoğu'nun bazı bölgelerinde. Türkiye'nin bu ülkelere pervasız askeri desteği ve müdahalesi çok büyük! Dünya Türkiye'yi şimdi durdurmalı yoksa dünya bunun bedelini daha sonra kat kat ödemek zorunda kalacak."

Ankara'nın geniş bir coğrafyada ulaştığı gücün ifşası olan bu sözlere bazı Türk vatandaşlarından cevap gecikmedi. Bir kullanıcı, "Ok zaten yaydan çıktı. Artık çok geç. Dünya son yıllarda muazzam bir dönüşüm geçirdi. Artık Türkiye'yi durdurabilecek bir dünya yok. Bütün bu yalvarışlar boşunadır" diye yazdı. 

Menendez'in Twitter mesajının altı çok geçmeden Türk-Yunan geriliminin odağı haline geldi. Türkiye'nin Kıbrıs çevresinde hiçbir hakkı olmadığını iddia eden Yunanlılara onlarca Türk mesajlarıyla meydan okudu. 

Son dakika... İsrail ordusu duyurdu: 'Husiler ilk kez İsrail topraklarını... Haberi Görüntüle

TÜRK DÜŞMANLIĞININ ODAK NOKTASI

ABD Kongresi'nde Türkiye karşıtı Rum ve Ermeni lobilerinin sözcüsü durumundaki Demokrat Bob Menendez, Ankara'ya yönelik düşmanca adımlarıyla tanınıyor. ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı silah ambargosunun mimarlarından olan Menendez, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin değil Libya ve Suriye'de, Akdeniz'deki sığ kıyılarda bile varlığına tahammül edemeyen Türk düşmanı senatörler arasında başı çekiyor. 

Menendez geçtiğimiz aylarda hazırladığı bir tasarıyla, Türkiye'ye parası ödendiği halde gönderilmeyen F-35 savaş uçaklarının Yunanistan'a verilmesi gerektiğini savunmuştu. Menendez de Kongre'deki pek çok senatör gibi sıkı bir FETÖ destekçisi. Savunduğu subjektif politikalarla diplomatik ciddiyeti yerlere serdiği için Menendez, Türk kamuoyunda önemli bir kesim tarafından 'Sünger Bob' ifadesiyle anılıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading