Yandex Metrica

Suikast timi öldürmeden önce Moise'ye işkence etmiş

Suikast timi öldürmeden önce Moise'ye işkence etmiş

7 Temmuz'da silahlı kişilerce evine düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'nin öldürülmeden önce işkenceye uğradığı ortaya çıktı.

Dünya

23.01.2024, 17:38

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'nin, öldürülmeden önce suikastçılar tarafından işkenceye maruz kaldığı ortaya çıktı.

Ülke basınında çıkan habere göre, Haitili yetkililer, Moise'ye düzenlenen suikast soruşturmasıyla ilgili son bilgileri paylaştı.

Soruşturmayı yürüten yargıçlardan Carl Henry Destin, Haiti gazetesi Le Nouvelliste'ye yaptığı açıklamada, Moise'nin yatak odasında öldürülmeden önce işkence gördüğünü, kızının kaçtığını, oğlunun ve çalışanların ise ağzının kapatıldığını belirtti.

Destin, Moise'nin durumuna ilişkin otopsi raporunda, kolda ve sağ ayakta kırıklar olduğunu belirtti. 

Ulusal Polis Müdürü Leon Charles, Moise suikastının, 26 Kolombiyalı ve 2 Haiti asıllı ABD vatandaşının içinde olduğu bir komando birliği tarafından yapıldığını söylemişti.

Operasyonlar kapsamında polisle çatışmaya giren 10 şüpheli öldürülürken şimdiye kadar 17'si Kolombiyalı olmak üzere 19 kişi gözaltına alınmıştı.

Haiti'nin 53 yaşındaki Devlet Başkanı Moise, 7 Temmuz'da silahlı kişilerce evine düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmiş, eşi Martine Moise yaralanmıştı.

Moise'nin evinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından geçici Başbakan Claude Joseph, ülkede acil durum ilan etmişti.

Tüm kehanetleri gerçekleşmişti! Akıllara durgunluk veren The Simpsonlar dizisi 37 yıldan beri yayında! İşte dizideki tüm kehanetler ve gerçekleri... Tüm kehanetleri gerçekleşmişti! Akıllara durgunluk veren The Simpsonlar dizisi 37... Haberi Görüntüle

KARISI KONUŞTU: DELİK DEŞİK ETTİLER

Öte yandan Jovenel Moise'nin öldüğü saldırıda yaralanan 'first lady' Martine Moise, olaydan sonra ilk kez konuştu.

Port-au-Prince'deki evlerine yapılan baskının göz açıp kapayıncaya kadar kısa sürdüğünü anlatan Moise, resmi Twitter hesabında yayınlanan sesli mesajında, Haiti halkını 'yolunu kaybetmemeye' çağırdı. 

"Tanrıya şükür, yaşıyorum... Ama kocam Jovenel'i kaybettim" diyen Bayan Moise, "Göz açıp kapayıncaya kadar, paralı askerler evime girdi ve kocamı kurşunlarla delik deşik etti... Paralı askerler yol, su, elektrik masraflarının yüksekliği ve referandum gibi bahanelerle kocamı öldürdü. Ağlıyorum, bu doğru ama ülkenin yolunu kaybetmesine izin veremeyiz. Kanının... boş yere dökülmesine izin veremeyiz" ifadelerini kullandı. 

Yargıç Henry Destin'in "İşkence ettiler" bilgisiyle Moise'nin eşinin dile getirdiği "Saldırı göz açıp kapayıncaya kadar olup bitti" sözleri birbiriyle çelişkili görünüyor. Haiti'yi sarsan suikastın ardında hangi grupların olduğuna ilişkin açıklamanın yakında yapılması bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading