Yandex Metrica

Sudan'da son durum: Sivil kayıpların sayısı 850’ye ulaştı!

Sudan'da son durum: Sivil kayıpların sayısı 850’ye ulaştı!

Sudan Doktorlar Sendikasından yapılan açıklamaya göre ordu ile paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki çatışmalarda 850 sivilin öldü.

Dünya

23.01.2024, 20:55

Sudan Doktorlar Sendikasından yapılan açıklamaya göre, başkent Hartum ve diğer kentlerde ordu ile HDK arasındaki çatışmalarda 850 sivil hayatını kaybederken 3394 kişi yaralandı.

Sudan'da tırmanan gerginlik,15 Nisan sabahı taraflar arasında başkent Hartum ve çeşitli şehirlerde silahlı çatışmaya dönüşmüştü.

Soykırım destekçisi Biden imzaladı! ABD'den İsrail ve Ukrayna'ya 95 milyar dolarlık askeri yardım Soykırım destekçisi Biden imzaladı! ABD'den İsrail ve Ukrayna'ya 95 milyar... Haberi Görüntüle

HIZLI DESTEK KUVVETLERİ

Hızlı Destek Kuvvetleri, 2019’da darbeyle devrilen Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir döneminde batıda Çad sınırındaki Darfur bölgesinde isyancılara karşı savaşmak, sınırları korumak ve asayişi sağlamak amacıyla milis yapılanma şeklinde oluşturuldu. 2013'te Güvenlik ve İstihbarat Teşkilatına bağlanan ardından giderek daha bağımsız bir yapıya kavuşan HDK'nin on binlerce mensubu bulunuyor.

Taraflar arasındaki çatışmalar, başkent Hartum başta olmak üzere çeşitli kentlerde 36 gündür sürüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading