Yandex Metrica

Sudan'da şiddet olayları tırmanıyor: ölü sayısı 200'ü aştı

Sudan'da şiddet olayları tırmanıyor: ölü sayısı 200'ü aştı

Orta Afrika ülkesi Sudan'ın Batı Darfur bölgesinde iki kabile arasındaki çatışmalar giderek artıyor. Çatışmalarda ölü sayısının 200'ü geçtiği bildirildi.

Dünya

23.01.2024, 19:12

Sudan'da su kaynakları anlaşmazlığı nedeniyle çok sayıda kişi hayatını kaybederken on binlere kişi de yerinden oldu.

Batı Darfur İnsani ve Sağlık Acil Durum Komitesinden yapılan açıklamaya göre, Cineyne kentindeki Kıreynik kasabasında 24 Nisan'da Afrika ve Arap asıllı kabileler arasında başlayan çatışmalarda 200'den fazla kişi hayatını kaybetti, onlarca yaralının yanı sıra 60 bine yakın kişi yerlerinden oldu.

Komite, 18 tonluk tıbbi malzeme, ilaç ve diğer insani yardım malzemelerinden oluşan 4 uçağı bölgeye ulaştırdı.

Uluslararası yardım kuruluşları ile temaslarının sürdüğünü aktaran komite, çağrılara olumlu yanıt aldıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi Irak ziyareti dünyada manşet: Yeni bir dönemin müjdecisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi Irak ziyareti dünyada manşet: Yeni bir dönemin... Haberi Görüntüle

BM'DEN KINAMA

Birleşmiş Milletler (BM), sivillerin öldürülmesini kınamış, şiddetin bir an önce sona ermesi ve şeffaf bir soruşturma açılmasını talep etmişti.

Dünya Sağlık Örgütü de Sudan'ın Batı Darfur'da ateşkes çağrısında bulunmuştu.

Ülkenin batısında 5 eyaletten oluşan Darfur bölgesinde kabile çatışmaları nedeniyle her yıl yüzlerce kişi hayatını kaybediyor, binlerce kişi ise yerinden ediliyor.

O narsist bir psikopat! Rus muhaliften çok konuşulacak Putin yorumu: Nükleer silah kullanabilir! O narsist bir psikopat! Rus muhaliften çok konuşulacak Putin yorumu:... Haberi Görüntüle

SU KAYNAKLARI ANLAŞMAZLIĞI

Bireysel silahlanmanın yaygın olduğu bölgede, kabileler arasında arazi, otlaklar ve su kaynakları anlaşmazlığı gibi nedenlerle zaman zaman çatışma yaşanıyor.

Katil İsrail'den İran'a tehdit: Sonuçlarına katlanacaklar Katil İsrail'den İran'a tehdit: Sonuçlarına katlanacaklar Haberi Görüntüle

300 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

BM rakamlarına göre, Sudan'ın batısındaki Darfur bölgesinde 2003'te başlayan hükümet güçleri ile silahlı hareketler arasındaki çatışmalarda 3 milyon kişi evinden oldu, 300 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading