Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sudan'da flaş gelişme! ABD ve 5 ülkedeki büyükelçilerini görevden aldı

Sudan'da flaş gelişme! ABD ve 5 ülkedeki büyükelçilerini görevden aldı

Geçtiğimiz günlerde yaşanan darbe girişiminin ardından bugün yeni gelişmelerin yaşandığı Sudan, ABD'nin de aralarında olduğu 6 ülkedeki büyükelçilerini görevden aldı.

Dünya

23.01.2024, 18:12

Sudan'daki darbe girişimini, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden (BMGK) kınanması beklenirken, Rusya ve Çin'in itiraz etmesi üzerine sadece 'ciddi endişe duyulduğu' açıklaması yapıldı.

The Economist'ten İstanbul seçimleri analizi: Kurum-İmamoğlu kıyası yapıldı Haberi Görüntüle

ARALARINDA ABD, FRANSA VE ÇİN DE VAR

Bu gelişme üzerine Sudan'dan yeni bir haber daha geldi. Sudan, ABD'nin de aralarında olduğu 6 ülkedeki büyükelçilerini görevden aldı. Sudan'da ordunun olağanüstü hal (OHAL) ilanı sonrasında, ordu komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan'ın, ABD'nin de aralarında bulunduğu 6 ülkedeki büyükelçileri geri çektiği bildirildi. Sudan devlet televizyonunun haberine göre, Burhan, ABD, Fransa, Katar, Çin, Belçika ve İsviçre'deki büyükelçilerini görevden aldı.

Ordunun 25 Ekim'deki OHAL ilanı ve hükümeti feshetmesinin ardından Sudan'ın ABD, Fransa, Çin, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Belçika ve İsviçre'nin de aralarında olduğu 12 ülkedeki büyükelçisi, yayımladıkları ortak açıklamayla askeri müdahaleyi kınamış ve sivil hükümete desteklerini dile getirmişti. Açıklamada, "Askeri darbeyi en şiddetli biçimde kınıyor, uluslararası toplumun tutumunu memnuniyetle karşılıyoruz." ifadesi kullanılmıştı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading