Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika!Pentagon'dan Afganistan'daki son durumla ilgili çarpıcı açıklama

Son dakika!Pentagon'dan Afganistan'daki son durumla ilgili çarpıcı açıklama

Son dakika bilgisine göre, ABD Savunma Bakanlığı, Afganistan'daki son durumla ilgili açıklama yaptı: Üst düzey iki DEAŞ Horasanlı öldürüldü.'

Dünya

23.01.2024, 21:58

Son dakika bilgisine göre, ABD Savunma Bakanlığı, Afganistan'daki son durumla ilgili açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sisi görüşmesi sonrası Yunan basınından olay iddia! Mısır,... Haberi Görüntüle

''ÜST DÜZEY İKİ DEAŞ HORASANLI ÖLDÜRÜLDÜ''

Pentagon Sözcüsü John Kirby, Kabil'de meydana gelen saldırıyla ilgisi olan iki üst düzey DEAŞ Horasanlı'nın öldürüldüğünü ve saldırı ile ilgili detayları açıklamayacağını belirtti.

Açıklamadan bazı satır başları:

  • DEAŞ-Horasan planlayıcısını hedef aldık. İki üst düzey DEAŞ-Horasanlı öldürüldü, biri de yaralandı. Sıfır sivil zayiatından söz ediyoruz. Kendimizi koruma kapasitemizi sürdüreceğiz ve ufuk ötesi imkanlarımızı koruyacağız.

  • Amerikan vatandaşları ve Afganları tahliye sürecimiz devam ediyor. 1400 kişi var havalimanında. Bugün ülkeden çıkmaları bekleniyor. Askeri uçaklara son ana kadar sivilleri de alacağız. 

  • Dün 32 Amerikan ordusu uçağı yaklaşık 4 bin personeli ülkeden kaçırdı. 34 koalisyon uçağı da kalktı. 2 bin 800 kişi ayrıldı bu uçaklarla. 66 uçak kalktı 24 saatlik süreçte. 

  • Toplam tahliye edilen kişi sayısı 117 bini aştı. Bunların büyük kısmı Afgan sivillerden oluşuyor, yaklaşık 5 bin 400'ü ise Amerikan vatandaşı. 

  • Tehditler hala oldukça büyük ve ciddi. Askeri görevimiz bitmeye başladı, binlerce ordu mensubumuz bu önemli görevi tamamlamak için çaba harcıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading