Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika! Zelenski'den Putin'e çağrı: Savaşın bitmesi için şartlarını sıraladı

Son dakika! Zelenski'den Putin'e çağrı: Savaşın bitmesi için şartlarını sıraladı

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaş bir aydır devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya ile yapılacak müzakerelerde ülkesinin egemenliğinin garanti edilmesi ve toprak bütünlüğünün temin edilmesi gerektiğini kaydederek, 'Yani şartlar adil olmalı. Aksi takdirde, Ukrayna halkı bunu kesinlikle kabul etmeyecek.' dedi. İşte Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri..

Dünya

23.01.2024, 19:02

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri opersyon bir aydır devam ediyor. Çekya, Polonya ve Slovenya Başbakanları, Avrupa Birliği'nin (AB) Ukrayna'daki savaşı sona erdirmesi için uygulamasını öneren 10 maddelik bir önlem planı açıkladı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna'da yaşanan savaşı durdurmak için neler yapılabileceği konusunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve NATO liderleriyle konuştuğunu duyurdu. Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakereler devam ederken Rus heyetine başkanlık eden Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinsky yaptığı açıklamada, “Ukrayna heyeti ile ikincil konularda uzlaşmaya yakınız ancak kilit konularda ilerleme yok” dedi. Herson kentinin Chornobayivka bölgesindeki çatışmalarda, Rus ordusunun güney askeri bölgesi 49. Kombine Birliği Komutanı Korgeneral Yakov Rezantsev'in öldürüldüğü açıklandı. İşte Rusya-Ukrayna savaşına dair son dakika gelişmeleri...

İsrail'i yaptırım endişesi sardı: 'Domino etkisiyle diğer ülkelere sıçrayabilir' Haberi Görüntüle

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDA SON DAKİKA GELİŞMELERİ

17.11 Birleşmiş Milletler, Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna'da en az 1104 sivilin hayatını kaybettiğini, 1754 sivilin yaralandığını, saldırıların ardından 3 milyon 772 bin 599 mültecinin komşu ülkelere geçtiğini bildirdi.

16.34 Ukrayna'da Rus ordusunun saldırıları nedeniyle 136 çocuğun hayatını kaybettiği, yaklaşık 200 çocuğun yaralandığı bildirildi.

15.22 Ukrayna'da savaş nedeniyle tahliye edilen, yetimhanelerde kalan 185 çocuk ile bakım personeli Türkiye'ye getirilecek.

13.14 Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus ordusunun yeni silah siparişinde önceliklerinin havacılık, yüksek hassasiyetli uzun menzilli silahlar ve stratejik nükleer kuvvetlerin savaşa hazır durumunun desteklenmesi olduğunu belirtti.

12.40 Rusya Savunma Bakanlığı, Jitomir'de bulunan Ukrayna'ya ait askeri mühimmat depolarının Karadeniz'den fırlatılan Kalibr füzeleriyle vurulduğunu belirtti.

12.15 Ukrayna'ya saldıran Rus ordusunun 16 bin 400 askerini, 117 uçağını, 127 helikopterini ve 575 tankını kaybettiği bildirildi.

12.00 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Katar'ın petrol ve doğal gaz üretimini artırması, enerjinin bir silah olmadığının Rusya'ya gösterilmesi gerektiğini söyledi.

11.40 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da askeri operasyona katılanları 'savaş gazileri' olarak tanıyan bir yasayı imzaladı.

11.10 Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov: Hava güçlerimiz tarafından Ukrayna'nın 117 askeri unsuru imha edildi. 6 İHA ile 1 Toçka-U füze kompleksi imha edildi. Kalibr ve Oniks tipi kruz füzeleriyle silah ve yakıt depoları yok edildi.

10.35 Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Gerashchenko, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun kalp krizi geçirdiğini ve hala hastanede tedavi gördüğünü iddia etti.

10.00 Herson kentinin Chornobayivka bölgesindeki çatışmalarda, Rus ordusunun güney askeri bölgesi 49. Kombine Birliği Komutanı Korgeneral Yakov Rezantsev'in öldürüldüğü açıklandı.

09.35 Çekya, Polonya ve Slovenya Başbakanları, Avrupa Birliği'nin (AB) Ukrayna'daki savaşı sona erdirmesi için uygulamasını öneren 10 maddelik bir önlem planı açıkladı.

09.00 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile yapılacak müzakerelerde ülkesinin egemenliğinin garanti edilmesi ve toprak bütünlüğünün temin edilmesi gerektiğini kaydederek, "Yani şartlar adil olmalı. Aksi takdirde, Ukrayna halkı bunu kesinlikle kabul etmeyecek." dedi.

08.22 Rusya Savunma Bakanı Şoygu'nun ortadan kaybolduğunu ve ülkesinde yaşanan savaşın detaylarını aktaran Başkan Zelenskiy, "1 hafta içinde güçlü ataklar yaptık. Rusya'nın Savunma Bakanı Şoygu bir yerlerde kayboldu. 16 bin ölü Rus askerleri arasında komutanlar da var. Bunlar ne için öldüler? Kime ne fayda sağladı? Bir hafta içinde 18 insani koridor açıldı ve bunlarla 37 bin 606 kişi kurtarıldı. Bunlardan 26 bin 477'si Mariupol'den Zaparoji'ye geçenler. Ruslar Mariupol'de bizim insanlarımızı kullanarak kentte yardımları kendileri yapıyormuş gibi gösteriyorlar. İşgalcilerin yaptıkları hakkında bilgi vermeye devam edeceğim. Tüm dünyanın Rusya'nın Ukrayna'da neler yaptığını bilmesini istiyorum" dedi.

07.30 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'nın Mariupol kentini terk etmek isteyenler için Türkiye ve Yunanistan ile insani operasyon düzenleyeceklerini bildirdi.

05.23 ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi: Herson'un kimin kontrolünde olduğunu söyleyemeyiz ancak daha öncekinden farklı olarak tamamen Rusların kontrolünde olmadığı gözüküyor.

04.50 ABD Başkanı Joe Biden, Polonya'da görev yapan Amerikan askerlerini ziyaret ederek, hizmetleri için onlara teşekkür etti. Rusya'nın anavatanlarına yönelik saldırısından kaçmak için Polonya'ya sığınan milyonlarca Ukraynalı mülteciyle artan insani drama tanık oldu. Biden, "Demokrasiyi savunmak, vahşeti önlemek için buradayız" dedi.

03.00 Berdyansk bir Rus savaş gemisinin batırıldığı büyük saldırı uydu tarafından görüntülendi, hiçbir açıklama yapmayan Rusya'nın suskunluğu sürüyor. Kiev yakınlarındaki pusu görüntüleri sosyal medyadan paylaşıldı, saldırıda Ukraynalı kadın gönüllülerin yanı sıra ABD'li gönüllüler de vardı. 

İşgal ordusu Gazze'de bir evi hedef aldı: Çok sayıda sivil... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN, ZELENSKLİ İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, NATO Liderler Zirvesinde Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne yönelik desteği bir kez daha vurguladığını, ikili görüşmelerinde de Türkiye olarak izledikleri aktif ve ilkeli politikayı, sarfettikleri etkin diplomatik gayretleri kapsamlı biçimde liderlerle paylaştığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte Türkiye’nin elinden gelen tüm yardımları hayata geçirdiğini dile getirdi. 

İslam'la şereflendi! Kök hücre ilacının mucidi Prof. Dr. Henry Klassen... Haberi Görüntüle

ZELENSLKİ'DEN TEŞEKKÜR AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile NATO zirvesinin sonuçları hakkında konuştuklarını belirten Zelenski, sosyal medya hesabından "Erdoğan ile diplomatik çabaları değerlendirdik, gıda krizi tehdidini ve engelleme yollarını konuştuk. Türkiye'ye desteğinden dolayı minnettarım" mesajını paylaştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading