Yandex Metrica

Son dakika: Yemen döviz kullanımı resmen yasakladı

Son dakika: Yemen döviz kullanımı resmen yasakladı

Son dakika haberine göre, Yemen hükümeti, ülkede gerçekleştirilen işlemlerde döviz kullanımını yasakladı. Yemen'de hükümetin, döviz kurları üzerindeki mevcut spekülasyonları durdurma ve yerel para biriminin yaşadığı değer kaybını önlemek için bu kararı aldığı öğrenildi.

Dünya

21.03.2024, 13:55

Yemen'de hükümet, yazılı açıklama yaparak dövizin kullanımını yasakladığını duyurdu. Yazılı açıklamaya göre, kararla hükümet, döviz kurları üzerindeki spekülasyonları frenleme ve yerel para biriminin yabancı paralar karşısında değer kaybetmesini durdurma çabalarının bir parçası olarak alındı.

Türkiye karşı çıkmıştı: Yunanistan Başbakanı Miçotakis Ege'de deniz parkı ilan edeceklerini yineledi Türkiye karşı çıkmıştı: Yunanistan Başbakanı Miçotakis Ege'de deniz parkı ilan... Haberi Görüntüle

54 DÖVİZ BÜROSUNUN RUHSATI İPTAL EDİLDİ

Buna göre, Yemen'de (ülke içindeki) bütün mal alım ve satım, hizmet, sözleşme ve alışveriş anlaşmalarındaki işlemlerde ulusal paranın kullanılması kararının alındı, dövizin yerel olarak kullanımının yasaklandı fakat uluslararası anlaşmalardan doğan işlem ve yükümlülüklerle sınırlandırıldı.

Diğer taraftan Yemen hükümeti, yerel para birimindeki keskin düşüşe engel olmak amacıyla, 17 Ekim'de ülkede finansal işlemleri durdurma kararı almış, Yemen Merkez Bankası, başkent Aden'deki 54 döviz bürosunun çalışma ruhsatını iptal ettiğini açıklamıştı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading