Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Ukrayna savaşında ikinci aşama! Lavrov böyle duyurdu

Son dakika: Ukrayna savaşında ikinci aşama! Lavrov böyle duyurdu

Rusya-Ukrayna savaşı 55. gününde devam ediyor. Savaşta ikinci aşamaya gelindi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 'operasyonun yeni bir aşaması başlıyor' dedi.

Dünya

23.01.2024, 19:09

Rusya-Ukrayna Savaşı 55. gününe girerken müzakerelerle tarafların bir nebze durulduğu görülmüştü.  Rusya'nın bugünkü açıklamaları gösteriyor ki düşük tempolu savaş tekrardan yoğun ve sıcak bölgesel kuşatmaya dönüşecek. 

PKK CEO'su Brett McGurk'ün İran'la gizli görüşmesi ortaya çıktı: Tahran'ın... Haberi Görüntüle

'OPERASYONDA İKİNCİ AŞAMA BAŞLIYOR'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov yaptığı açıklamada, 'Operasyonun yeni bir aşaması başlıyor' dedi. Ukrayna tarafından yapılan açıklamalarda, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki dört bölgeyi ele geçirmeyi amaçladığı ifade edildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya'nın Zafer Günü olan 9 Mayıs'a kadar yapılan harekatlardan sonuç alınmasını ve dünyaya mesaj vermek istediği belirtiliyor.

Karadeniz gazında sifonu çeken güç ABD çıktı! İşte 'Türkiye doğalgaz... Haberi Görüntüle

'DONBASS'TA TAARUZ BAŞLADI'

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, dün akşam yayımladığı video mesajında, Rus ordusunun Donbas'ta taarruza başladığını açıkladı.

Zelenski, ne kadar Rus askeri sevk edilirse edilsin Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin bölgeyi ve devleti savunacağını belirtti.

Hapisten çıktı, ülkenin başına geçti, Fransa'yı kovmaya hazırlanıyor Haberi Görüntüle

'KENDİMİZİ SAVUNACAĞIZ'

Zelenski, Rus ordusunun Donbas için saldırıya başladığını dile getirerek, Rus askerlerinin önemli bir kısmının oraya konuşlandırıldığını aktardı.

Ukraynalı olan hiçbir şeyi vermeyeceklerini vurgulayan Zelenski, "Ne kadar asker gelmiş olursa olsun kendimizi savunacağız. Savaşacağız. " dedi.

Zelenski, Rusya'nın Lviv, Dnipropetrovsk ve Ukrayna'nın diğer şehirlerine düzenlediği füze saldırısının Ukrayna'nın, tüm dünyanın ve tarihin Rusya'dan Ukrayna'ya saldırmasından çok daha fazlasını alacağı anlamına geldiğini dile getirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading