Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika! Ukrayna Ordusu duyurdu: Rusya yanlısı ayrılıkçılar Luhansk'ta köye saldırdı

Son dakika! Ukrayna Ordusu duyurdu: Rusya yanlısı ayrılıkçılar Luhansk'ta köye saldırdı

Son dakika bilgisine göre; Ukrayna'nın Donbas bölgesinde ayrılıkçılar, hükümet güçlerinin son 24 saat içinde dört defa ateş açtıklarını öne sürdü. Ukrayna ise iddiaları yalanladı. Ukrayna Ordusu, ayrılıkçıların Luhansk'ta köye saldırdığını açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 18:50

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim, Moskova'nın tansiyonu düşürmeye yönelik açıklamalarına rağmen devam ediyor. Rusya yanlısı ayrılıkçılar "Ukrayna, Luhansk'a saldırdı" iddiasında bulundu. Ukraynalı yetkililer iddiaları yalanlarken, Rusya'nın kendilerine ateş açtığını fakat misilleme yapmadıklarını dile getirdi.

Ukrayna ordusu ise bir son dakika açıklamasında bulunarak Ukrayna'nın Luhansk bölgesindeki bir köye top mermisi saldırısı yapıldığını ve anaokulunun vurulduğunu iddia etti. Ukrayna ordusunun iddiasına göre bunu yapan bölgedeki Rus destekli topçu birlikleri. Yapılan açıklamada, herhangi bir yaralamanın yaşanmadığı söylendi.

Doğu Asya'da gerilim yeniden tırmandı! Çin savaş uçakları Tayvan semalarında Haberi Görüntüle

KÖYE SALDIRILDI İDİASI

Ukrayna ordusu isyancılara atıfta bulunarak, "Rus işgal birlikleri Luhansk bölgesindeki Stantsa Lugans köyü özellikle sinizmle bombalandı. Teröristlerin ağır topçu silahları kullanması sonucunda anaokulu binasına top mermileri isabet etti. Ukrayna'daki isyancıların elinde bulunan Luhansk bölgesindeki Kadiivka kasabasında olan bir Reuters fotoğrafçısı, temas hattı yönünden bir topçu ateşinin sesini duydu; ancak başta ne olduğunu anlamadı.

The Economist'ten İstanbul seçimleri analizi: Kurum-İmamoğlu kıyası yapıldı Haberi Görüntüle

KREMLİN: CİDDİ ENDİŞE DUYUYORUZ

Yaşanılan bu olaylarından Kremlin tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Ukrayna'nın doğusunda artan şiddetten ciddi endişe duyuyoruz. Birliklerin üslere dönmeleri için zaman gerekiyor, bu bir günde olmaz" 

Macron, Rusya'yı 'düşman' ilan edip tehditler savurdu: 'Tüm seçenekler mümkün' Haberi Görüntüle

ABD: 7 BİN ASKER YIĞDILAR

ABD Kremlin'in gizli bir savaş hazırlığı içinde olduğunu öne sürerek, sınıra 7 bin asker daha yığdığını öne sürdü. Tedbiri bırakmayan Ukraynalılar ise olası bir hava saldırısına karşın sığınak bulma arayışını sürdürüyor. Rusya sınırına yakın olan Harkov şehrinde mevcut sığınakların çoğunun barınmak için uygun olmadığı açıklandı.

İsrail'i yaptırım endişesi sardı: 'Domino etkisiyle diğer ülkelere sıçrayabilir' Haberi Görüntüle

ZELENSKİY CEPHEYE İNDİ

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Mariupol’da askerler ve kolluk kuvvetleri ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Yabancı ülkelerin diplomatik temsilcilerinin de katıldığı programda Zelenskiy, “Ülkemiz sınırlarının, topraklarımızın ve barışın sevgili savunucuları. Siz gerçek kahramanlarsınız. Ukrayna topraklarında bizimle kalan sevgili büyükelçiler, diplomatlar, uluslararası kuruluşların liderleri, sizler de gerçek dostlarsınız. Askerlerimizi tedavi eden, yardım eden, dua eden sevgili doktorlar, gönüllüler, rahipler, değerli gazeteciler, sakinliğini koruyan sevgili vatandaşlar, ulusal güvenlik uğruna kaçak değil devlet adamı olmayı başaran sevgili politikacılar, sevgili büyük Ukraynalılar herkesin Birlik Günü’nü kutluyorum. Vatanı savunan, savunacak ve ayakta duran herkese minnettarım” dedi.

Husiler duyurdu: ABD ve İngiltere Yemen'e yeni bombardıman başlattı Haberi Görüntüle

'HİÇBİR DÜŞMANDAN KORKMUYORUZ'

Zelenskiy, hiç kimseden korkmadıklarını ve ülkenin her türlü tehdidi, siyasi ve askeri baskıyı aşmaya hazır olduğunu ifade ederek, “Hiçbir tahminden, insandan ve düşmandan korkmuyoruz. Hiçbir tarihten de korkmuyoruz, çünkü 16-17 Şubat’ta, martta, nisanda, eylülde, aralıkta da kendimizi savunacağız. Bu yüzden günler ve haftalar önemli değil. Fakat yıl önemli, 2014 değil, 2022. Bu önemli bir fark ki savaş 8 yıldır devam ediyor. Bizler daha da güçlendik” dedi.

Terör örgütü PKK yandaşları Paris'teki havalimanını birbirine kattı: 3 yaralı Haberi Görüntüle

'GURUR DUYUYORUM'

Devlet Başkanı Zelenskiy, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Ukraynalı diplomatlar, gönüllüler ve ülkenin kendi topraklarını savunmak, provokasyonlara boyun eğmemek için ilham veren ulusal direniş güçlerine de dikkat çekerek, “Birlikte yol açıyoruz. Ancak birlikte barışçıl ve mutlu bir Ukrayna inşa edebiliriz. Böyle bir günde böyle bir devletin başkanı olmak büyük bir onurdur” ifadelerine yer verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading