Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika! Ukrayna'da mahsur kalan 65 Türk vatandaşı tahliye edildi

Son dakika! Ukrayna'da mahsur kalan 65 Türk vatandaşı tahliye edildi

Ukrayna'nın Mariupol şehrindeki Kanuni Sultan Süleyman Camisi Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu, Rusya'nın işgali sonrası şehirde mahsur kalan Türk vatandaşları ve yakınlarından 65'inin tahliye edildiğini söyledi.

Dünya

15.03.2024, 16:09

Ukrayna'nın Mariupol kentinde uzun süredir mahsur kalan Türk vatandaşları ve yakınlarından 65 kişi tahliye edildi

Mariupol şehrindeki Kanuni Sultan Süleyman Camisi Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mariupol'deki camide, sığınaklarda ve evlerinde mahsur kalan Türk vatandaşlarıyla akrabalarından bir kısmının bugün şehirden çıkabildiğini bildirdi.

Netanyahu izin verdi: Mossad Başkanı Barnea müzakereler için Katar'a gidiyor Haberi Görüntüle

RUS DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA NOTA GÖNDERİLDİ

Rusya'nın saldırıları nedeniyle Türk vatandaşları ve yakınlarını almak için tahsis edilen otobüslerin bugün de Mariupol'e giremediğini dile getiren Hacıoğlu, Türk Dışişleri Bakanlığının, Kanuni Sultan Süleyman Camisi'nin ve oradaki Türklerin zarar görmemesi için Rus Dışişleri Bakanlığına nota gönderdiğini ifade etti.

Hacıoğlu, "Bu nedenle caminin bulunduğu bölge bombalanmıyordu. Araçları olanlar, Kanuni Sultan Süleyman Camisi'nin bulunduğu bölgeyi kullanarak şehirden ayrıldı. Mariupol'den bugün çıkan Türk vatandaşı ve yakınlarının sayısı 65 oldu." dedi.

Mariupol'den tahliye edilenlerin Zaporijya'ya gittiğini kaydeden Hacıoğlu, Türk Dışişleri Bakanlığının destekleriyle Mariupol'de kalan 87 Türk vatandaşı ve akrabalarının tahliye edilmeye çalışıldığını bildirdi.

Donald Trump açıkladı: İsrail lobisinin artık ABD'de gücü yok! Haberi Görüntüle

KIRIM TÜRKLERİ ESKİŞEHİR'E GELDİ

Rusya'nın savaş açtığı Ukrayna'dan tahliye edilen bir grup Kırım Türkü, Eskişehir'e geldi.

Kırım Türkleri, Eskişehir Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğünün koordinasyonunda, merkez Tepebaşı ilçesindeki Doğan Aslanbey Öğrenci Yurduna yerleştirildi.

İhtiyaçları Eskişehir Valiliğince karşılanan 32 kişilik kafileye ön sağlık hizmeti de sağlandı. Kafiledeki bazı kişilerin beraberinde evcil hayvanlarını getirdikleri görüldü.

Kiev kentinden Eskişehir'e gelen Anife Kurtseitova, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerine kucak açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk halkına teşekkür etti.

Daha önce Türkiye'ye Kırım Günleri etkinlikleri düzenlemek için geldiğini anlatan Kurtseitova, "Şimdi savaş nedeniyle buraya geldim. Çok farklı bir durumdayız. Çocuklarımızla birlikte bombalardan saklandık. Çok zor günler yaşadık. Türkiye'de güvendeyiz. Erkeklerimiz savaşta. Onlardan her zaman haber alamıyoruz. Kalplerimiz Ukrayna'da kaldı." diye konuştu.

Kurtseitova, tüm ihtiyaçlarını karşılayan İl Göç İdaresi Müdürlüğü personelinin ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Eskişehir Kırım Türkleri Kültür, Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Ercan Bozkurt da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Kırım Türklerine gösterdikleri ilgi için teşekkür etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading