• G.ALTIN

    4.331,97

  • DOLAR

    39,4320

  • EURO

    45,4176

  • BIST 100

    9.117,46

  • BITCOIN

    $104.912

Son dakika... Trump, Altın Kubbe'yi açıkladı: 'İsrail'in Demir Kubbe sisteminden daha iyi'

Son dakika... Trump, Altın Kubbe'yi açıkladı: 'İsrail'in Demir Kubbe sisteminden daha iyi'

ABD Başkanı Trump, Altın Kubbe için başlatılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Altın Kubbe'nin uzay tabanlı önleyiciler içereceğini söyleyen Trump, sistemin İsrail'in Demir Kubbe sisteminden daha iyi olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, Altın Kubbe için başlatılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Altın Kubbe'nin uzay tabanlı önleyiciler içereceğini söyleyen Trump, sistemin İsrail'in Demir Kubbe sisteminden daha iyi olduğunu belirtti. Trump ayrıca sistemden Kanada'yı da faydalandıracaklarını söyledi.

Kubbenin hipersonik olanlar da dahil olmak üzere tüm füzelerden yüzde 100'e yakın koruma sağlayacağını iddia eden Trump, sistemin 2,5- 3 yıl içinde hazır hale getirileceğin belirtti.

175 MİLYAR DOLARA MAL OLACAK

Trump, sistemin  kurulması için toplam 175 milyar dolarlık bir bütçe olacağını söyledi.

ABD'nin birçok füze savunma sistemine sahip olduğunu, ancak bu tür bir "komple savunma sistemine" her zaman ihtiyacı olduğunu anlatan Trump, daha önceki bazı başkanların da bu tür bir savunma mimarisi yapmak istediklerini, ancak teknolojik olarak bugün bunun mümkün hale geldiğini söyledi.

Altın Kubbe'nin tamamen inşa edildiğinde dünyanın herhangi bir yerinden hatta uzaydan bile fırlatılan füzeleri önleme kapasitesine sahip olacağını, bugüne kadar inşa edilmiş en iyi sisteme sahip olacaklarını öne süren Trump, daha önce İsrail'e kendi "Demir Kubbe" sistemini yapmasına yardım ettiklerini de hatırlattı.

Trump, "Bugün ise bundan çok daha ileri bir teknolojiye sahibiz. Hipersonik füzeler, balistik füzeler ve gelişmiş seyir füzeleri de dahil olmak üzere hepsi havada imha edilecek." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı, sistemin inşası için bu mali yılda ilk etapta 25 milyar dolarlık bir bütçe ayıracaklarını, sonraki mali yıllarda da planlanan diğer harcamaları yapacaklarını kaydetti.AA

Avatar
İdris Kartal