Yandex Metrica

Son dakika: Rusya yarın Ukrayna'nın dört bölgesini ilhak edecek

Son dakika: Rusya yarın Ukrayna'nın dört bölgesini ilhak edecek

Son dakika haberleri... Kremlin, Vladimir Putin'in Cuma günü, dört Ukrayna bölgesini resmen ilhak eden kararnameyi imzalayacağını bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu akşam Putin ile görüşeceğini duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 22:13

Son dakika haberleri... Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Vladimir Putin'in yarın Ukrayna'da işgal altındaki dört bölgeyi ilhak eden bir kararnameyi imzalayacağını duyurdu.

30 Eylül'de yeni bölgelerin Rusya'ya katılmasına ilişkin Kremlin’de imza töreni düzenlenecek.

İran'ı haritadan silmek istiyorlar! İngiliz basını yazdı: Dron fabrikası vurulabilir İran'ı haritadan silmek istiyorlar! İngiliz basını yazdı: Dron fabrikası vurulabilir Haberi Görüntüle

İMZA TÖRENİ CUMA GÜNÜ YAPILACAK

Rus devlet haber ajansı Tass, Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov'a atıfta bulunarak, Rusya Federasyonu ile anlaşmaların imza töreninin Cuma günü Moskova saatiyle 15.00'te yapılacağını bildirdi. Peskov, Putin'in Kremlin'de bir imza töreni düzenleyeceğini ve ardından önemli bir konuşma yaparak Moskova tarafından atanan Ukrayna bölgelerinin yöneticileriyle görüşeceğini söyledi.

Özgürlük filosu yola çıkıyor: İsrail ablukasını ABD'li albay kıracak! 5.500 tonluk yardım ile Gazze'ye... Özgürlük filosu yola çıkıyor: İsrail ablukasını ABD'li albay kıracak! 5.500... Haberi Görüntüle

'DEVLET DÜZEYİNDE BİR TERÖR EYLEMİ'

Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hatlarına yönelik olası sabotajları da değerlendiren Peskov, Benzeri görülmemiş bir gelişme yaşandı ve bu muhtemelen devlet düzeyinde bir tür terör eylemi gibi görünüyor. Bu, acil araştırma gerektiren son derece tehlikeli bir durumdur.” dedi.

Hasarların meydana geldiği bölgelerde Rus savaş gemilerinin faaliyet gösterdiğine yönelik iddiaların yer aldığı haberlere de tepki gösteren Peskov, “Orada NATO ülkelerine ait çok daha fazla uçak, gemi ve diğer deniz araçları tespit edildi. Bu nedenle, bunlar tamamen aptalca, taraflı haberler.” şeklinde konuştu.

Beyazıt'tan Ayasofya'ya Gazze'ye destek yürüyüşü: İstanbul Filistinli kardeşlerinin yanında! Beyazıt'tan Ayasofya'ya Gazze'ye destek yürüyüşü: İstanbul Filistinli kardeşlerinin yanında! Haberi Görüntüle

ERDOĞAN İLE PUTİN GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu 21. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada bu akşam Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini duyurdu. Erdoğan, "Bu akşam Sayın Putin ile görüşmemiz olacak ve kendileriyle Ukrayna ile olan sıkıntıları bir değerlendirme fırsatım olacak." dedi.

İran medyası dünyaya böyle duyurdu: İsrail bağlantılı gemiye el konuldu İran medyası dünyaya böyle duyurdu: İsrail bağlantılı gemiye el konuldu Haberi Görüntüle

'TANIDIĞIM PUTİN KAFASINA BİR ŞEY KOYDUYSA YAPAR'

Türk Dışişleri ve diğer ülkeler Rusya'nın işgal ettiği bölgelerde yaptığı referandumu tanımayacaklarını bildirmişti. Erdoğan ise referandum ve ilhak kararı hakkında şu şekilde konuşmuştu:

Ukrayna'nın işgal edilen bölgelerindeki referandum olayı, ilhak kararı çıkarsa ki endişeliyim. Tanıdığım Putin kafasına bir şey koyduysa onu bir şekilde yapar.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Refah açıklaması: 'İsrail'in ne zaman saldıracağını bilmiyoruz' ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Refah açıklaması: 'İsrail'in ne zaman saldıracağını... Haberi Görüntüle

REFERANDUMDAN 'EVET' ÇIKMIŞTI

28 Eylül Çarşamba günü, Rusya'nın işgal altındaki Ukrayna'da düzenlediği referandumların sona erdiği ve Donbass, Lugansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya'ya ilhakı için düzenlenen referandumlardan 'evet' kararı çıktığı  duyuruldu. Rus hükümetinin dört bölgeyi ilhak etmeye hazırlandığı ve ilhak kararının 30 Eylül'de alınması bekleniyordu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading