Yandex Metrica

Son dakika! Rusya Merkez Bankası'ndan faiz hamlesi! 300 puan indirdiler

Son dakika! Rusya Merkez Bankası'ndan faiz hamlesi! 300 puan indirdiler

Rusya Merkez Bankası politika faizini 300 baz puan indirerek yüzde 14'e kadar düşürdü.

Dünya

23.01.2024, 22:08

Rusya Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada politika faizinin 300 baz puan indirildiği belirtilerek yüzde 14 seviyesine getirildiği ifade edildi. 

Banka tarafından yapılan açıklamada, Rusya ekonomisinin bu sene yüzde 8 ila 10 arasında daralacağı tahmini paylaşıldı. 

Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto etti Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto... Haberi Görüntüle

'ENFLASYON YILLIK YÜZDE 23'E YÜKSELECEK'

Ukrayna'ya saldıran Rusya’da enflasyon Mart ayında yüzde 16.7 olarak açıklandı. Banka bugün yaptığı açıklamada yıllık enflasyonun bu sene yüzde 18-23 aralığında gerçekleşeceği tahminine yer verdi.

Açıklamada “Rusya ekonomisi için dış ortam zorlayıcı olmaya devam ediyor ve bu durum ekonomik aktiviteye zarar veriyor. Fiyatlarda ve finansal istikrara yönelik risklerde artış olmadığı için politika faizinde indirim için gereken koşullar oluştu” sözleri kaydedildi. 

Barzani'den Erdoğan mesajı: Erbil'de ağırlamaktan mutluluk duyuyorum Barzani'den Erdoğan mesajı: Erbil'de ağırlamaktan mutluluk duyuyorum Haberi Görüntüle

FAİZ TEKRAR DÜŞMEYE BAŞLADI

Rusya Merkez Bankası, savaşın başlamasının ardından Şubat ayında rubledeki sert düşüş nedeniyle politika faizini 1050 baz puan artışla yüzde 9.5'ten yüzde 20'ye çıkarmış, Nisan ayında da yüzde 17'ye düşürmüştü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading