Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika! Rusya Mariupol'u ele geçirdi Savunma Bakanı Putin'e iletti

Son dakika! Rusya Mariupol'u ele geçirdi Savunma Bakanı Putin'e iletti

Son dakika haberine göre; Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Mariupol’un alındığını iletti. Putin, ''Azovstal sanayi bölgesinde yer altına girmeye gerek yok. Ancak bu sanayi bölgesini sinek bile uçmayacak şekilde kapatın" şeklinde talimat verdi.

Dünya

23.01.2024, 19:10

Rusya-Ukrayna savaşı ikinci ayını bitirmek üzereyken flaş bir gelişme yaşandı. Rus Haber Ajansı’nın aktardığı habere göre, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Mariupol’un alındığını iletti. Putin’in de başarılı operasyon için Savunma Bakanı Şoygu’yu tebrik ettiği belirtildi.

Kolombiya'dan soykırımcı İsrail'e çağrı: Ateşkes kararına uymazsa İsrail ile ilişkileri... Haberi Görüntüle

2 BİN UKRAYNALI SAKLANIYOR

Mariupol'deki Azovstal'da hala savaşan Ukraynalılar olduğunu söyleyen Şoygu, 2 binden fazla Ukraynalı savaşçının Azovstal'da saklandığını belirtti.

Netanyahu ABD'yi tehdit etmişti: İsrail heyetinin ziyareti iptal edildi Haberi Görüntüle

142 BİN SİVİL TAHLİYE EDİLECEK

142 binden fazla sivilin Mariupol'den tahliye edildiğini söyleyen Rusya Savunma Bakanı, Azovstal tesisinin güvenli şekilde ablukaya alındığını aktardı. Rusya Devlet Başkanı Putin, Mariupol’de Azovstal fabrikasına baskın yapılmamasını, burada silah bırakan Ukraynalı güçlere iyi muamele yapılmasını istedi.

PKK CEO'su Brett McGurk'ün İran'la gizli görüşmesi ortaya çıktı: Tahran'ın... Haberi Görüntüle

PUTİN'DEN TALİMAT: SİNEK BİLE UÇMAYACAK

Rus askerlerinin sağlıklarını ve yaşamlarını düşünmek zorunda olduklarını vurgulayan Putin, “Bu sanayi bölgesindeki katakomplara ve yer altına girmeye gerek yok. Ancak bu sanayi bölgesini sinek bile uçmayacak şekilde kapatın.” diye konuştu.

İşgal ordusu Gazze'de bir evi hedef aldı: Çok sayıda sivil... Haberi Görüntüle

'SİLAHI BIRAKMA' ÇAĞRISI

Azovstal fabrikasındaki Ukraynalı güçlere silah bırakma çağrısı yapan Putin, “Henüz silah bırakmamış herkesi bir kez daha davet ediyoruz. Rus tarafı, ilgili uluslararası yasal düzenlemelere uygun olarak onların hayatlarını ve iyi muameleyi garanti eder. Yaralananların tümüne nitelikli tıbbi yardım yapılacak.” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading