Yandex Metrica

Son dakika! Rusya ile Ukrayna müzakere için Türkiye'ye geliyor

Son dakika! Rusya ile Ukrayna müzakere için Türkiye'ye geliyor

Rusya ile Ukrayna heyetleri 28 ila 30 Mart'ta Türkiye'de görüşme kararı aldı.

Dünya

23.01.2024, 19:03

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın barış yolu ile bitirilmesi için diplomatik hamleler yapılırken, iki ülke heyetinin 28-30 Mart tarihleri arasında müzakere için Türkiye'ye gelecekleri bildirildi. 

Soykırım destekçisi Biden imzaladı! ABD'den İsrail ve Ukrayna'ya 95 milyar dolarlık askeri yardım Soykırım destekçisi Biden imzaladı! ABD'den İsrail ve Ukrayna'ya 95 milyar... Haberi Görüntüle

KALIN'DAN MÜZAKERE AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin bir sonraki toplantısının İstanbul'da yapılacağını, müzakerelerin ilerleme kaydetmesi ve savaşın bir an önce sona ermesi için girişimlerinin devam edeceğini bildirdi.

Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin bir sonraki toplantısı İstanbul'da yapılacak. Müzakerelerin ilerleme kaydetmesi ve savaşın bir an önce sona ermesi için girişim ve çabalarımız devam edecek."

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın bugün yaptığı açıklamada, ise Türkiye'nin iki ülke arasındaki arabuluculuk konusuna atıfta bulunarak, "Türkiye, Rusya ve Ukrayna ile kanalları açık tutmaya devam ediyor. İki ülke ile çok kapsamlı ilişkilerimiz var." ifadelerine yer vermişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading