Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Rusya'dan zehir zemberek Ukrayna açıklaması

Son dakika: Rusya'dan zehir zemberek Ukrayna açıklaması

Kremlin'den yapılan açıklamada, Ukrayna'nın Moskova'nın 2014'te ele geçirdiği Kırım'ı geri alma hedefinin Rusya'ya 'doğrudan bir tehdit' oluşturduğu belirtildi.

Dünya

23.01.2024, 18:23

Son dakika haberi... Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, günlük basın toplantısında, Ukrayna ile yaşanan gerilime değindi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in Kırım'la ilgili son açıklamalarına değinen Peskov, "Parlamentoda konuşan Zelenskiy, Kırım'ın geri dönmesinin Ukrayna'nın ana hedefi ve felsefesi olması gerektiğini söyledi. Bunu Rusya'ya yöneltilen doğrudan bir tehdit olarak görüyoruz. Bu tür ifadeler Kiev'in, Rusya'nın bir bölgesine tecavüz etmek için güç de dahil mevcut tüm imkanları kullanmaya niyetli olduğu anlamına geliyor. Biz bunu böyle algılama eğilimindeyiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye kaçıncı sırada? İşte Gazze'ye en çok yardım ulaştıran ülkeler Haberi Görüntüle

'UKRAYNA SALDIRGAN BİR SÖYLEM KULLANIYOR'

Kiev'in Donbass sorununu askeri yolla çözme girişimlerini de dışlamadığını ve bunun Moskova'da endişeyle karşılandığını kaydeden Peskov, "Ukrayna hükümeti tarafından oldukça saldırgan bir söylem kullandığını, Donbass'taki kesişme hattında provokatif eylemlerin arttığını görüyoruz. Bu, Ukrayna yönetiminin Donbass'ta çözüm için askeri senaryoyu dışlamadığı, yani tek taraflı bağımsızlık ilan eden cumhuriyetlere karşı askeri faaliyetlere başlamayı dışlamadığı düşüncesini doğuruyor" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading