Yandex Metrica

Son dakika: Rusya'dan 'Ukrayna'da ateşkes' açıklaması

Son dakika: Rusya'dan 'Ukrayna'da ateşkes' açıklaması

Son dakika haberleri... Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın ilan edilen ateşkese rağmen saldırılarını sürdürdüğünü bildirdi. Ateşkese ilişkin yapılan açıklamada ''Tüm temas hattı boyunca geçerli olacak'' ifadelerine yer verildi.

Dünya

23.01.2024, 22:17

24 Şubat tarihinde başlayan ve hala devam eden Rusya-Ukrayna savaşında flşa bir gelişme yaşandı. Rusya, Ortodoks Noeli kapsamında, Ukrayna'da 36 saatlik tek taraflı ateşkesi fiilen başlattığını resmen duyurdu.

Avrupa Birliği, Rusya'nın bu açıklamasını samimi bulmadı ve 'ikiyüzlü ve sahte' dedi. ABD ise ateşkese temkinli yaklaştı.  Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ise Putin'in ateşkes ilanını, Donbas'ta Ukrayna ordusunun ilerleyişini engellemek için yapılan bir hamle olarak yorumladı. 

Ukrayna savaşı kaybedecek: Gerilim Hint-Pasifik okyanusuna sıçrayacak: CIA duyurdu Ukrayna savaşı kaybedecek: Gerilim Hint-Pasifik okyanusuna sıçrayacak: CIA duyurdu Haberi Görüntüle

RUSYA: UKRAYNA'DAN TOP ATIŞLARI DEVAM EDİYOR

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rus askerleri ateşkese uyarken Ukrayna'nın askeri mevzilere ve Rusların yaşadığı yerlerdeki top atışlarına devam ettiği belirtildi.

Ateşkese ilişkin yapılan açıklamada ''Tüm temas hattı boyunca geçerli olacak'' ifadelerine yer verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading