Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Putin kısmi askeri seferberlik ilan etti! Batı ülkemizi yok etmeye çalışıyor

Son dakika: Putin kısmi askeri seferberlik ilan etti! Batı ülkemizi yok etmeye çalışıyor

Son dakika haberleri... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ulusa sesleniş konuşmasında kısmi seferberlik ilan ettiğini açıkladı. Seferberlik zamanında askeri görevden kaçmanın hapis cezası da 5 yıldan 10 yıla çıkarıldı. Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'nın Donbas, Zaporijya ve Herson bölgelerinin bağımsızlık kararlarını desteklediklerini söyledi.

Dünya

23.01.2024, 19:50

Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki 4 ayrılıkçı bölgenin, Rusya'ya katılması için referandum kararı almasının ardından, ulusa seslendi. Putin, ulusa sesleniş konuşmasında kısmi seferberlik ilan ettiğini açıkladı. Seferberlik zamanında askeri görevden kaçmanın hapis cezası da 5 yıldan 10 yıla çıkarıldı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'nın Donbas, Zaporijya ve Herson bölgelerinin bağımsızlık kararlarını desteklediklerini söyledi.

Karadeniz gazında sifonu çeken güç ABD çıktı! İşte 'Türkiye doğalgaz... Haberi Görüntüle

''BU BİR BLÖF DEĞİL''

Rus lider Putin, Batılı ülkelerin Ukrayna'da barışçıl çözüm istemediklerini savunarak, "Hükümete Donbass'ta savaşmak isteyen gönüllülere yasal statü verilmesi emrini verdim. Toprak bütünlüğümüz tehdit edilirse Rusya mevcut tüm yolları kullanacak. Toprak bütünlüğümüzü korumak için her türlü silahı kullanırız. Bu bir blöf değil" dedi.

Son dakika... Genel Kurul'da kabul edildi: BM'den İslamofobi ile mücadele... Haberi Görüntüle

''BATI ÜLKEMİZİ YOK ETM EYE ÇALIŞIYOR''

Rusya Devlet Başkanı, ''Batı ülkemizi yok etmek istiyor, hedefimiz Donbas'ı özgürleştirmek. Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını destekliyoruz. Batı Rusya ve Ukrayna arasında barış istemiyor. Batı'nın amacı; Rusya'yı zayıflatmak, bölmek ve yok etmek. 1991'de SSCB'yi böldüler ve şimdi Rusya için zaman geldi. Ukrayna kalkını ölüme göndermeye çalıştılar. Batı bize nükleer şantaj yapmaya çalıştı.İlerleyen zamanlarda silah üretimini artıracağız.' şeklinde konuştu.

Gazze için kritik uyarı: İnsan yapımı bir felaket, halkın yarısı... Haberi Görüntüle

BUGÜNDEN İTİRABREN BAŞLAYACAK

Rusya'da kısmi seferberlik ilanını öngören kararnameyi imzaladığını söyleyen Putin, kısmi seferberlik faaliyetlerinin bugünden itibaren başlayacağını duyurdu.

ABD'nin Gezi Parkı'nda ağaç katliamı: Cennet gibi bahçeyi mahvedecekler Haberi Görüntüle

300 BİN YEDEK ASKER ÇAĞRILACAK

Öte yandan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna’daki savaşta 5 bin 937 Rus askerinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Şoygu, kısmi seferberlik kapsamında toplam 300 bin yedek askerin çağrılacağını söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading