Son dakika! Putin, Facebook'un fişini çekti
Rusya'da Facebook'a erişimin engellenmesi kararı alınırken sosyal medya sitesi Twitter'a da erişim sınırlandırıldı.

. Ukrayna'ya işgal saldırları başlatan Rusya, sosyal medya platformu Facebook'un ülke içerisinden erişiminin tamamen engellendiğini duyurdu.
Facebook'un Rusya'da 70 milyon kullanıcısı bulunuyor.
TWİTTER'A ERİŞİM ENGELİ
Rusya'da, sosyal medya sitesi Twitter'a erişim sınırlandırıldı.
Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumundan (Roskomnadzor) yapılan açıklamada, Rusya Başsavcılığının 24 Şubat'taki talebi üzerine twitter.com kaynaklarına erişimin Rusya Federasyonu'nda sınırlandığı bildirildi.
Açıklamada, ülkede ayaklanma çağrıları, aşırılık yanlısı faaliyetler, yerleşik prosedüre aykırı olarak düzenlenen toplu etkinliklere katılım içeren sitelere erişimi kısıtlama prosedürünü düzenleyen bilgi, bilgi teknolojileri ve bilgi koruma ile ilgili kanun gereği sınırlama kararının alındığı ifade edildi.