Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Putin'den Ukrayna'ya: Kirli bomba planından haberdarız

Son dakika: Putin'den Ukrayna'ya: Kirli bomba planından haberdarız

Son dakika haberleri... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Ukrayna'nın kirli bomba kullanma planından haberdarız. Dünyada ve bölgede çatışma potansiyeli hala çok yüksek" şeklinde açıklama yaptı.

Dünya

23.01.2024, 19:59

24 Şubat'ta başlayan Ukrayna-Rusya savaşı tüm hızıyla devam ederken Rusya stratejik nükleer tatbikatına start verdi. Kremlin Sarayından yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, nükleer silahla yapılan tatbikatı çevrim içi izlediği belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, olası çatışmalar için "Dünya genelinde ve bölgesel olarak çatışma ihtimali yüksek sözlerine yer verdi. 

İsrail'den yeni vahşet! İHA ile sivilleri böyle vurdular Haberi Görüntüle

KİRLİ BOMBA İDDİASI

''Ukrayna'nın kirli bomba kullanma planlarının farkındayız.'' diyen Rus lider, ''Dünyada ve bölgede çatışma potansiyeli çok yüksek. Ukrayna, ABD dış politikasının bir aracı haline geldi ve fiilen egemenliğini kaybetti. ABD, Ukrayna'yı koçbaşı olarak kullanıyor.'' ifadelerini kullandı.

Biden'dan Schumer'in 'erken seçim' çağrısına destek: Netanyahu'nun gitmesini istiyor Haberi Görüntüle

KIRIM KÖPRÜSÜ AÇIKLAMASI

Kırım köprüsü ile ilgili açıklamalara da yer veren Putin, "Kırım Köprüsü ve Kursk Elektrik İstasyonunu'ndaki olaylar kritik altyapı sitelerinde artırılmış güvenlik önlemleri alınması gerekiyor" dedi.

Kirli bombalar, küçük bir nükler silah ya da radyolojik silahlardan meydana geliyor. İnsanlara yönelik olan bu silahlarla bir mahalle ya da şehir on yıllar boyunca kullanılamaz hale gelebilir.

İsrail köşeye sıkıştı! The Economist'ten gizemli analiz: Yeni savaşlar kapıda Haberi Görüntüle

RUSYA DÜŞMANIN NÜKLEER SALDIRI İHTİMALİNE KARŞI NÜKLEER TATBİKAT DÜZENLİYOR

Kremlin Sarayından yapılan açıklamada, "Plesetks uzay üssünden 'Yars' kıtalararası balistik füze ve Barents Denizi'nden 'Sineva' balistik füze Kamçatka'daki Kura poligonuna fırlatıldı. Tatbikatta, havadan seyir füzelerini fırlatan 'Tu-95MS' tipi uzun menzilli uçakları da yer aldı." ifadelerine yer verildi.

Tatbikat kapsamında, askeri yönetim ve operasyon personelinin hazırlık düzeyinin denetlendiği kaydedilen açıklamada, "Stratejik caydırıcı güçlerin tatbikatının hedeflerine başarıyla ulaşıldı. Tüm füzeler, özelliklerini kanıtlayarak belirlenen hedeflere ulaştı." denildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading