Yandex Metrica

Son dakika: Pakistan'ın eski lideri hayatını kaybetti

Son dakika: Pakistan'ın eski lideri hayatını kaybetti

Dubai'de bir süredir tedavi gören Pakistan'ın eski cumhurbaşkanı Pervez Müşerref'in 79 yaşında hayatını kaybettiği bildirildi.

Dünya

23.01.2024, 20:24

Pakistan medyasında yer alan habere göre bir süredir Dubai'de tedavi gören Pakistan'ın eski cumhurbaşkanı Pervez Müşerref hayatını kaybetti. 

Fransa'dan İran'a veto: Avrupa için güvenlik sorunu teşkil ediyor Fransa'dan İran'a veto: Avrupa için güvenlik sorunu teşkil ediyor Haberi Görüntüle

DARBE İLE İKTİDARA GELDİ 

Emekli asker olan Müşerref 1999 yılında darbe ile iktidar olmuş ve 2008 yılına kadar iktidarda kalmıştı. 

Göreve geldikten sonra reformcu kararlarla uluslararası kamuoyunun desteğini alan Müşerref ABD'nin müttefiklerinden biri olarak görülüyordu. 

İsrail bayram günü 3 oğlunu ve torunlarını öldürmüştü! Hamas lideri Heniyye'nin bir torunu daha hayatını kaybetti! İsrail bayram günü 3 oğlunu ve torunlarını öldürmüştü! Hamas lideri... Haberi Görüntüle

VATANA İHANETLE SUÇLANMIŞTI

2013 yılında Pakistan’da seçimlere girmek isteyen fakat diskalifiye edilen Müşerref, 2007 yılında anayasaya aykırı bir biçimde olağanüstü hâl ilan ettiği ve yargı mensuplarını tutuklattığı gerekçesiyle vatana ihanetle suçlandı. 2007’de suikasta kurban giden eski Başbakan Benazir Butto’yu Taliban’ın öldüreceğine dair istihbarat almasına rağmen gerekli tedbirleri almamakla suçlanmıştı.

Müşerref, kendisi hakkında açılan davalar sebebiyle 2016 yılından beri Dubai'de yaşıyordu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading