Yandex Metrica

Son dakika! NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: Avrupa'da savaş var

Son dakika! NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: Avrupa'da savaş var

Son dakika haberi... 'Avrupa'da şu an savaş var' diyen NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Rusya Ukrayna savaşına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Dünya

23.01.2024, 18:52

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg açıklama yaptı. Diplomasinin bittiğini ifade eden Stoltenberg, "Rusya'nın birden fazla yönden saldırıları ile Ukrayna'da askeri altyapıları hedef alındı. Bu bilinçli ve soğukkanlı, uzun zamandır planlanmış bir saldırıdır" dedi

Stoltenberg'in açıklamalarından satır başları:

Kıtamızdaki barış artık zarar gördü. Şu an Avrupa'da savaş var. Bu büyüklükte bir savaşın tarihe gömüldüğünü düşünmüştük. Avrupa güvenliği için çok önemli bir an. Rusya'nın saldırısı sayısı sivilin hayatını tehlikeye atıyor. Büyük yerleşim alanları hedef alındı. Bu soğuk kanlı, uzun zamandır planlanan bir işgaldir. İnkarlarla dolu olmasına rağmen Kremlin'in niyeti dünyanın gözü önündedir. Yitirilen hayatlar onların yüzündendir. Bu egemen, barışçıl ve bağımsız bir ülkeye yapılan saldırıdır. Avrupa ve Atlaktik güvenliği için büyük bir tehdittir.

Askerlerinizi Ukrayna'dan çekin ve diplomasiyi seçin. Ukrayna'nın kendini koruma hakkını destekliyoruz. Rusya güç yoluyla tarihi değiştirmeye çalışıyor. Rusya güç yoluyla tarihi değiştirmeye çalışıyor. Askerlerimiz ve yüzlerce jetimiz hazır bekliyor.

Birlikte durmaya devam edeceğiz. Rusya'nın tam teşekküllü işgalini kınıyoruz. Asla bu uluslararası hukukun ihlalini kabul etmeyeceğiz.

NATO tarihin en güçlü ittifakıdır. Doğu kanadındaki askeri varlığımızı artırdık. Çok net bir mesaj göndermek istedik. Bir müttefike yapılmış saldırı hepimize yapılmıştır.

Bu işgal bir sürpriz değil. Aylardır uyarısını yapıyoruz. Bunu engellemeye çalıştık, diplomasi çağrısı yaptık, bedeller ödeyeceğini söyledik ama olanlar bize gösteriyor ki Rusya çabalarımıza rağmen işgal kararı aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading