Yandex Metrica

Son dakika: NATO'dan "kirli bomba" açıklaması! Rusya'ya çok sert tepki

Son dakika: NATO'dan "kirli bomba" açıklaması! Rusya'ya çok sert tepki

Son dakika haberleri... NATO, Rusya'nın ortaya attığı Ukrayna'nın kendi topraklarında radyoaktif içerikli "kirli bomba" kullanabileceği iddiasını reddetti. Genel Sekreter Stoltenberg, "Rusya, gerginliği tırmandırmak için bahane arıyor" dedi.

Dünya

23.01.2024, 22:14

Rusya'nın ortaya attığı Ukrayna'nın kendi topraklarında radyoaktif içerikli "kirli bomba" kullanabileceği iddiası sıcaklığını korurken, NATO'dan konuya ilişkin bir son dakika açıklaması geldi. 

Soykırımcı Netanyahu'dan saldırı tehdidi: Hamas'a askeri baskıyı artıracağız Soykırımcı Netanyahu'dan saldırı tehdidi: Hamas'a askeri baskıyı artıracağız Haberi Görüntüle

SOSYAL MEYDADAN AÇIKLADI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın ortaya attığı Ukrayna'nın kendi topraklarında radyoaktif içerikli "kirli bomba" kullanabileceği iddiasını reddettiklerini bildirdi. Stoltenberg, sosyal medyada yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın kirli bomba kullanmaya hazırlandığına dair Rusya'nın yönelttiği iddiayı ABD Dışişleri Bakanı Lloyd Austin ve İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile konuştuğunu belirtti.

Gazze'deki hastanelerde enerji her an tükenebilir: Jeneratörler durma noktasına geldi Gazze'deki hastanelerde enerji her an tükenebilir: Jeneratörler durma noktasına geldi Haberi Görüntüle

"SARSILMAZ DESTEĞİMİZ SÜRECEK"

"NATO müttefikleri bu iddiayı reddetmektedir." ifadesini kullanan Stoltenberg, Rusya'nın bu iddiayı gerginliği tırmandırmak için bahane olarak kullanmaması gerektiğini kaydetti. Stoltenberg, Ukrayna'ya "sarsılmaz" desteklerini sürdüreceklerini bildirdi.

Gazze desteği hedef tahtasına oturttu: Eşine yolsuzluk soruşturulması açılan Pedro Sánchez istifa edebilir Gazze desteği hedef tahtasına oturttu: Eşine yolsuzluk soruşturulması açılan Pedro... Haberi Görüntüle

KİRLİ BOMBA NEDİR?

Radyoaktif maddelerin klasik patlayıcılarla birlikte kullanımasıyla elde edilen ve patladığında etrafa radyasyon yayan bombalar "kirli bomba" olarak tabir ediliyor. Silahın amacının, patlama bölgesi etrafındaki alanı radyoaktif malzeme ile kirletmek, öncelikle insanların bu bölgede kalmasını zorlaştırmak.

Bir nükleer silahın, “kirli bomba”dan farklı olarak, geleneksel patlayıcılarla elde edilebilecek yıkım ve hasardan çok daha fazla yıkım ve çevreye verilen zararı aşan bir patlama etkisi oluşturmak için nükleer enerji yaydığı belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading