Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Kırgızistan'da yeni kabine güvenoyu aldı!

Son dakika: Kırgızistan'da yeni kabine güvenoyu aldı!

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un önerdiği yeni kabine, mecliste yapılan görüşmelerin ardından güvenoyu almayı başardı.

Dünya

08.02.2024, 17:33

Cumhurbaşkanı Caparov, Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanlığını da yürütecek yeni Bakanlar Kurulu Başkanı (Başbakan) Akılbek Caparov ile kabine üyelerini onayladı.

Bu yıl 10 Ocak'ta cumhurbaşkanı seçilen Sadır Caparov, kabinesine, halkın refahını yükseltecek, vaatlerini yerine getirebilecek ve ülke ekonomisini düzeltecek isimleri dahil etti. Yapısı ve bakanlık isimlerin de değiştirildiği yeni kabinede, Dışişleri Bakanının yetkileri genişletildi.

Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanına da kabinede Bakanlar Kurulu Başkanı Yardımcısı olarak güvenlik konularında yetki verildi.

Buna göre, Bakanlar Kurulu Başkanı Yardımcısı görevini iki ekonomist Arzıbek Kojoşev ve Aziz Aaliyev yanı sıra Kırgızistan'ın eski İngiltere Büyükelçisi Edil Baysalov ve Milli Güvenlik Devlet Komitesi (Milli İstihbarat) Başkanı General Kamçıbek Taşiyev yürütecek.

Ekonomi ve Ticaret Bakanı Daniyar Amangeldiyev, Maliye Bakanı Almaz Baketayev, Adalet Bakanı Ayaz Bayetov, Ulaştırma ve İletişim Bakanı Erkinbek Osoyev, Enerji Bakanı Doskul Bekmurzayev, İş, Sosyal Kalkınma ve Göç İşleri Bakanı Kudaybergen Bazarbayev, Doğal Kaynaklar, Çevre ve Teknik Denetim Bakanı Dinara Kutmanova, Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanı Azamat Camankulov bakanlar kurulunun yeni üyeleri oldu.

Bu yılın başında kabinede görev verilen Dışişleri, Dış Ticaret ve Yatırım Bakanı Ruslan Kazakbayev, Tarım Bakanı Askarbek Djanıbekov, Sağlık Bakanı Alımkadır Beyşenaliyev, Eğitim ve Bilim Bakanı Bolotbek Kupeşev, Savunma Bakanı Baktıbek Bekbolotov, İçişleri Bakanı Ulan Niyazbekov ve Acil Durumlar Bakanı Boobek Ajikeyev koltuğunu korudu.

Genel seçimlerin 1,5 ay sonra yapılacağı Kırgızistan'da Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, 11 Nisan'daki halk oylaması sonucu yönetimde köklü değişimi öngören yeni anayasanın kabul edilmesinin ardından hükümette revizyona gitmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading