Yandex Metrica

Son dakika: Katar ile Almanya arasında doğalgaz anlaşması

Son dakika: Katar ile Almanya arasında doğalgaz anlaşması

Son dakika haberleri... Katar, Almanya'ya sıvılaştırılmış doğalgaz tedarik etmek için 15 yıllık bir sözleşme imzaladı.

Dünya

23.01.2024, 20:07

Dünya Kupası'nda manevi değerleri görmezden gelerek maçlara LGBT'yi destekleyen OneLove bandıyla çıkmaya çalışan Almanya, Katar tarafından haklı olarak engellendi. Daha sonra Almanya Milli Takımı futbolcuları ikinci maç seramonisinde ağızlarını kapatarak Katar'a tepki gösterdi.

Katar'ın hem İslami hem de insani gerekçelerle aldığı sapkın ideolojilere geçit vermeme kararı birçok ülke tarafından olumlu karşılandı.

Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı Haberi Görüntüle

ALMANYA VE İNGİLTERE'DEN BALTALAMA GİRİŞİMİ

Almanya ve İngiltere ise Katar'ın kararına tepki gösterdi ve bir dayatmada bulunmaya çalıştı. 

Londra Belediyesi 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan ve ülkesinde LGBT propagandasına müsaade etmeyeceğini duyuran Katar’ın turizmini baltalamak için skandal bir karar aldı ve şehirdeki Katar tanıtım afişlerinin kullanılmasını yasakladı. 

Doha yönetimi ise en büyük yatırımcılarından olduğu Londra’daki onlarca milyar dolarlık anlaşmaları gözden geçirme kararı aldı.

Kanlı pazarlık! İsrail ve ABD operasyon için anlaşmaya vardı Kanlı pazarlık! İsrail ve ABD operasyon için anlaşmaya vardı Haberi Görüntüle

SÖZ KONUSU ENERJİ TEDARİKİ OLDUĞUNDA FARKLI ADIMLAR ATIYORLAR

Almanya ise kış yaklaşırken enerji krizini atlatabilmek için LGBT dayatmasında bulunduğu Katar'a yanaştı ve sıvılaştırılmış doğalgaz tedarik etmek için  Doha yönetimiyle 15 yıllık bir sözleşme imzaladı.

Almanların yüzde 70’e yakınının Başbakan Scholz’un Dünya Kupası’nı izlemek için Katar’a gitmesini istememesine rağmen Berlin yönetiminin böyle bir karar alması dikkatlerden kaçmadı.

Doğalgaz konusunda Rusya'ya bağımlılığı azaltmak isteyen Berlin hükümeti, Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck'i Katar'a göndermişti.

Söz konusu ziyarete ilişkin "Habeck bizi Rusya'dan bağımsız yapmak istiyor" başlığını atan Bild gazetesi, Habeck'in Katar Ticaret Bakanı Şeyh Muhammed bin Hamad Al Sani'ye "derin bir selam" verdiğine ve eğik durarak "mütevazı" göründüğüne dikkat çekmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading