Yandex Metrica

Son dakika! İsveç NATO kararını açıkladı

Son dakika! İsveç NATO kararını açıkladı

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, ülkesinin NATO üyeliği için resmi başvuru yapma kararı aldığını açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 19:16

Finlandiya'nın ardından İsveç de NATO'ya başvurma kararı aldığını bildirdi. 

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Magdalena Andersson, ülkesinin NATO üyeliği için resmi başvuru yapma kararı aldığını açıkladı.

Türkiye açık açık uyarmıştı! Miçotakis'ten küstah açıklama! Yunanistan Ege'de tansiyonu yükseltme peşinde Türkiye açık açık uyarmıştı! Miçotakis'ten küstah açıklama! Yunanistan Ege'de tansiyonu... Haberi Görüntüle

'FİNLANDİYA İLE KOORDİNELİ HAREKET EDECEĞİZ'

Andersson, NATO'ya üyelik başvurusunu yarın ya da çarşamba günü yapmak istediklerini belirterek, "Finlandiya ile koordineli hareket edeceğiz" dedi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve Başbakan Sanna Marin, geçtiğimiz günlerde yaptıkları ortak açıklamada, ülkelerinin resmi olarak NATO üyeliğine başvuracaklarını söylemişti.

Beyazıt'tan Ayasofya'ya Gazze'ye destek yürüyüşü: İstanbul Filistinli kardeşlerinin yanında! Beyazıt'tan Ayasofya'ya Gazze'ye destek yürüyüşü: İstanbul Filistinli kardeşlerinin yanında! Haberi Görüntüle

HAZİRAN AYINDA BELLİ OLACAK

İki ülkenin olası üyelikleri, haziran ayında yapılacak NATO Liderler Zirvesi'nde görüşülecek. 

Bu kararla birlikte İsveç 200 yıllık, Finlandiya ise yaklaşık 80 yıllık "tarafsızlık" ilkesini terk etmiş oldu. İsveç 1800'lü yılların başından, Finlandiya ise İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra "tarafsızlık" ilkesini benimsediğini açıklayarak, "herhangi bir askeri ittifaka girmeme" ve "diplomatik taraf olmama" kararı almışlardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading