Son dakika: Fransa'da kan donduran görüntü! Boynundaki haçı öptü bebeklere saldırdı
Fransa'nın Annecy kentinde düzenlenen bıçaklı saldırıda 8'i çocuk 9 kişi yaralandı. Polis saldırının şüphelisini gözaltına alırken yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğu belirtildi.
Sosyal medya dolaşıma sokulan görüntülerde salgırganın "Müslüman" olduğuna dair propaganda yapıldığı. Ancak gerçeğin aslında bambaşka olduğu daha sonra günyüzüne çıktı. Söz konusu görüntülerde saldırganın boynundaki haç ve "in the name of Jesus Christ" (İsa Mesih adına) diye bağırdığı net bir şekilde belli oluyor. Saldırganın İsveç'ten Fransa'ya gelmiş Suriyeli bir Hristiyan olduğu ortaya çıktı.
BEBEKLERE SALDIRDI
Fransa'nın güneydoğusundaki Annecy bölgesinde bulunan bir parkta bıçaklı saldırı düzenleyen saldırgan "İsa Mesih adına" diye bağırarak partaki bebeklere saldırdı. Görüntülerde boynundaki haçı defalarca öptüğü görülen saldırganın saldırıyı neden düzenlediği bilinmiyor. AFP Haber ajansının geçtiği Son Dakika bilgisine göre saldırıda 8'i çocuk 9 kişi yaralandı. Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alındı, saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldı.
TWİTTER AMBARGOSU
Sosyal medyada dolaşıma sokulan ve Müslüman olduğuna dair algı oluşturulan saldırganın aslında Hristiyan olduğunu kanıtlayan ve manipülasyonu önlemeye çalışan Gazeteci Ömer Aydın'ın videolu paylaşımına twitter engeli geldi.
"OLANLARA İNANAMIYORUM"
Fransa Annecy'de öğrencilere karşı vahşi saldırı düzenleyen saldırganın eşinden açıklama geldi. Eşinin bir kaç ay önce İsveç'ten Fransa'ya geldiğini ve Annecy'de bir kilisede kaldığını belirten kadın, Bir çocuklarının olduğunu ve olanlara inanamadığını ifade etti.
BAŞBAKAN YOLA ÇIKTI
Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin yaptığı açıklamada, aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişinin yaralandığını, saldırganın polis tarafından gözaltına alındığını duyurdu. Fransa Başbakanı Elisabeth Borne olay yerine doğru yola çıkarken, saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldı.
YARALILARDAN 3'ÜNÜN DURUMU KRİTİK
Güvenlik yetkilileri yaralılardan en az üçünün durumunun kritik olduğunu belirtirken AFP haber ajansı saldırganın Suriyeli bir sığınmacı olduğunu duyurdu. Yerel medyada yer alan haberlere göre saldırganın kimliği ve saldırıyı neden gerçekleştirdiği henüz öğrenilemedi. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'in de bölgeye gideceği öğrenildi.