Yandex Metrica

Son dakika: Finlandiya Türkiye ile görüşmeleri askıya aldı! Ortam sakinleşene kadar ara verelim

Son dakika: Finlandiya Türkiye ile görüşmeleri askıya aldı! Ortam sakinleşene kadar ara verelim

Son dakika haberleri... Finlandiya Dışişleri Bakanı Haavisto, Türkiye ve İsveç ile görüşmelere birkaç hafta ara vermek istediklerini söyledi. İslam düşmanı Paludan'ın İsveç'teki Kur'an-ı Kerim yakma eylemi hakkında konuşan Haavisto, NATO sürecinin hala devam edebileceğine inandığını belirtti.

Dünya

22.03.2024, 08:39

Son dakika haberleri... Finlandiya Dışişleri Bakanı Haavisto, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in alçakça yakılması sonrası gerilen ortamı ve NATO üyeliği sürecini değerlendirdi. Haavisto, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki görüşmelere birkaç hafta ara vermek gerektiğini ifade etti. Finlandiya Dışişleri Bakanı, NATO sürecinin hala devam edebileceğine inandığını da sözlerine ekledi.

Ankara kilit rol oynadı: ABD, İran'ın saldırı yapacağını Türkiye'den öğrendi Ankara kilit rol oynadı: ABD, İran'ın saldırı yapacağını Türkiye'den öğrendi Haberi Görüntüle

'BİRKAÇ HAFTA ARA VERELİM'

Fin Bakan Haavisto, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki görüşmelerin gergin süreçte olumlu bir şekilde ilerleyemeyeceğini düşündüğünü belirtti ve "Birkaç hafta görüşmelere ara verelim." dedi. NATO üyeliği umudunun devam ettiğine dikkat çeken Haavisto, sözlerine şu şekilde devam etti:

Sakinleşince görüşelim. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüm. Ancak Türkiye'de yaklaşan bir seçim var ve telaşlı bir hava var. Ben NATO üyeliği sürecinin devam edeceğini düşünüyorum.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading