Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: Finlandiya'dan resmi NATO hamlesi geldi! Rusya bundan memnun olmayacak! Yeni savaş kapıda

Son dakika: Finlandiya'dan resmi NATO hamlesi geldi! Rusya bundan memnun olmayacak! Yeni savaş kapıda

Son dakika haberi...Finlandiya NATO'ya üyelik başvurusuna gideceğini açıkladı. Devlet Başkanı Niinisto ve Başbakan Marin tarafından yapılan imzalı ortak açıklamada, Finlandiya'nın gecikmeden ittifaka başvuru yapması gerektiği belirtildi.

Dünya

23.01.2024, 19:15

Finlandiya merak edilen kararı konusunda ilk sinyali bugün verdi. Finlandiya Cumhurbaşkanı ve başbakanı bugün yaptıkları açıklama ile NATO üyeliğine başvurmaktan yana olduklarını duyurdu.

Batı Trakya'da Türk azınlığın hakları çiğnenirken Miçotakis hukukun üstünlüğüyle övünüyor Batı Trakya'da Türk azınlığın hakları çiğnenirken Miçotakis hukukun üstünlüğüyle övünüyor Haberi Görüntüle

NATO GENEL SEKRETERİ STOLTENBERG'DEN OLUMLU GERİ DÖNÜŞ

Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ve Başbakan Sanna Marin tarafından yapılan  yazılı açıklama Finlandiya'nın NATO üyeliğine katılmasının neredeyse kesin olduğu anlamına geliyor.

Komşu İsveç'in de benzer bir şekilde önümüzdeki günlerde NATO'ya katılma kararı vermesi bekleniyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Finlandiya ve İsveç’in ittifaka dahil olmayı istemeleri durumunda, bu talebin hızlı biçimde gerçekleştirileceğini belirtmişti.

Son dakika: İsrail'den İran'a füzeli misilleme saldırısı Son dakika: İsrail'den İran'a füzeli misilleme saldırısı Haberi Görüntüle

"RUSYA'NIN MEŞRU HEDEFİ OLUR"

Rusya iki ülkeyi daha önce de NATO konusunda uyarmış ve üye olmaları halinde Rusya'nın kendi önlemlerini alacağını duyurmuştu. 

Rus milletvekili Vladimir Dzhabarov ise Finlandiya'yı açıkça tehdit ederek, "Finlandiya NATO'ya katılırsa Rusya'nın 'meşru hedefi' olur ve ülkelerinin yok edilmesini güvence altına alır" demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading