Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasında yeni gelişme! Herkesin verisini altın tepside sunacaklar

Son dakika: Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasında yeni gelişme! Herkesin verisini altın tepside sunacaklar

Twitter'da ilan edilenden daha fazla bot hesap olduğu gerekçesiyle şirketi satın alma işlemlerini durduran Elon Musk'a Twitter'ın bot hesaplarını da gösteren veri erişimini sağlaması bekleniyor.

Dünya

23.01.2024, 19:23

Washington Post'un haberine göre, nisan ayında yasal olarak Twitter’ı satın almayı taahhüt eden Elon Musk, platformdaki olası bot etkinliğinden şikayetçi olmuş ve satın alma işlemlerini durdurmuştu. Pazartesi günü bir SEC dosyasında Tesla CEO’su, Twitter’ı otomatik hesaplar hakkında yeterli veri sağlamayarak anlaşmayı ihlâl etmekle suçladı.

Yunan kazıklandı! ABD'den komşuya F-35 şoku: 5. nesil değil türünün... Haberi Görüntüle

VERİ TALEPLERİ REDDEDİLMİŞTİ

Musk’ın temsilcileri durumu şu şekilde açıkladı: “Twitter’ın şirketin kendi test metodolojileriyle ilgili ek ayrıntıları sağlama konusundaki son teklifi, Bay Musk’ın veri taleplerini reddetmekle eşdeğerdir. Bu noktada Bay Musk, Twitter’ın birleşme anlaşması kapsamındaki yükümlülüklere uymayı şeffaf bir şekilde reddettiğine inanıyor.”

Musk’ın talep ettiği veriler; kısmen reklam hedefleme ve platform gözetimi değeri nedeniyle şirketin en sıkı tutulan kaynaklarından biri. Ancak Twitter, Musk’ın endişelerini savuşturmaya ve ilk satın alma anlaşmasına uymasını sağlamaya çalıştığından, verileri sağlayacak gibi görünüyor.

Tel Aviv savaş alanına döndü! Netanyahu karşıtları sokakları ateşe verdi Haberi Görüntüle

HER TÜRLÜ TAVİZİ VERMEYE HAZIRLANIYORLAR

Musk’ın çıkardığı tüm pürüzlere rağmen yöneticilerin hâlâ şirketin satılacağına inancı tam. Bloomberg’in haberine göre; şirket içi toplantıda, Twitter’daki üst düzey bir yönetici, çalışanlara anlaşmanın normal bir şekilde ilerlediğini ve Temmuz sonu veya Ağustos başında bir hissedar oylaması için güvence verdi.

Twitter, konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı, ancak bu hafta başlarında Musk’ın SEC dosyasına yanıt olarak yayınlanan bir açıklama yönlendirdi: “Twitter, işlemin birleşme sözleşmesinin şartlarına uygun olarak tamamlanması için Bay Musk ile iş birliği içinde bilgi paylaşmaya devam ediyor ve edecek. İşlemi kapatmayı ve birleşme sözleşmesini kararlaştırılan fiyat ve şartlarda yürürlüğe koymayı amaçlıyoruz.”

Tıp dünyası şokta! Elon Musk'ın beyin çipleri işe yaradı! Neuralink... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE NE KADAR BOT HESAP VAR?

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Türkiye için hazırladığı sosyal medya raporuna göre mayıs ayı içerisinde Türkiye'deki 12 milyon 479 bin Twitter hesabı üzerinden 145 milyon mesaj atıldı. Bunların yüzde 23'ünün, yani yaklaşık 2 milyon 900 bin Twitter hesabının 'bot' (bilgisayar tarafından yönetilen) hesaplar olduğu belirlendi. 

Elon Musk, Twitter'a bot hesapların tamamının temizlenmesi talimatını verirse bu hesapların hepsinin kapatılması gündeme gelecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading