Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Demokratlar mı Cumhuriyetçiler mi? İşte ABD ara seçimlerinde son durum

Son dakika: Demokratlar mı Cumhuriyetçiler mi? İşte ABD ara seçimlerinde son durum

Demokratlar mı Cumhuriyetçiler mi? Kongrenin üstünlüğü hangi partide olacak? ABD’de yapılan ara seçimlerin ilk sonuçlar gelmeye başladı. Senatoda Cumhuriyetçiler 17, Demokratlar 11 sandalye kazanırken Cumhuriyetçilerin elinde 46, Demokratların elinde 47 sandalye bulunuyor. Temsilciler Meclisi yarışında, Cumhuriyetçiler 176 sandalye kazanırken Demokratlar 139 sandalyenin sahibi oldu, çoğunluğun belirlenmesi için iki partiden birinin 218 vekile ulaşması gerekiyor.

Dünya

23.01.2024, 20:02

ABD'de, Senatonun bir kısmının ve Temsilciler Meclisinin tamamının yenileneceği ara seçimler için vatandaşlar sandık başına gitti. Amerikan halkı 100 üyeli Senatonun yüzde 35'ini ve 435 sandalyeli Temsilciler Meclisinin tamamını yeniden seçmek için oy kullandı. Senatoda'ki 6 yıllık süresini tamamlamayan 29 Cumhuriyetçi ile 36 Demokrat seçimlere girmedi.

ABD'de düzenlenen Kongre ara seçimlerin ilk sonuçlar gelmeye başladı. Resmi olmayan sonuçlara göre, son olarak Missouri, Louisiana, Idaho ve Iowa'da Cumhuriyetçi isimler seçimlerden galip çıktı.

Son dakika... Filistin Dışişleri Bakanlığı duyurdu! İsrail, Refah'a saldırı başlattı Haberi Görüntüle

TRUMP ERKEN ZAFER KONUŞMASI YAPTI

ABD eski Başkanı Donald Trump, seçimi takip ettiği Florida'daki konutu Mar a-Lago'da erken zafer konuşması yaptı. Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi'nde 224 koltukla çoğunluğu ele geçirdiğini öne sürdü. Ayrıca, senatörlük yarışını kazanan Cumhuriyetçi adayları da tebrik etti.  Demokratların çoğunluğu kaybetmesi durumunda ABD Başkan Joe Biden'ı zor bir 2 sene bekliyor.

Kanada resmen duyurdu! İsrail’e silah ihracatı durdurulacak Haberi Görüntüle

DEMOKRATLAR 2 KOLTUK KORUDU

Colorado ve California'da ise Demokrat adayların seçimi kazanmasıyla Demokratlar ellerindeki 2 koltuğu daha korumuş oldu. ABD medyası ve AP haber ajansının seçim projeksiyonlarına göre Dr. Öz Pennysylvania'daki senatörlük yarışını kaybetti.

Temsilciler Meclisi’nde 212 koltuğa sahip Cumhuriyetçilerin, 220 koltuğa sahip Demokratları geçmesi için 218 sandalyeye ulaşması gerekiyor.

Rusya'dan Fransa'ya tehdit: Ukrayna'ya gönderilecek askerleriniz öncelikli hedefimiz olur Haberi Görüntüle

CUMHURİYETÇİLER 17, DEMOKRATLAR 11 KOLTUK KAZANDI

Böylece şu ana kadar açıklanan sonuçlara göre Cumhuriyetçiler 17, Demokratlar 11 koltuk kazanmış oldu. Hiçbir parti elindeki sandalyeyi karşı tarafa kaptırmadı. Açıklanan sonuçlara göre, Cumhuriyetçilerin elinde 46, Demokratların elinde 47 sandalye bulunurken 7 eyalette sonuçlar henüz netleşmedi.

Kuzey Kore'den gerilimi tırmandıracak füze hamlesi! Blinken detayına dikkat Haberi Görüntüle

ÇOĞUNLUK KİMDE OLACAK?

Seçimlerde Senato'da çoğunluğun kimde olacağını özellikle, Pennsylvania ve Georgia'daki sonuçlar belirleyecek. Mevcut düzende Senatoda 50 Cumhuriyetçi ve 50 Demokrat senatör bulunuyor. 51 senatör sayısına ulaşan taraf, Kongrenin bu kanadında çoğunluğun da sahibi olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading