Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika! Cumhurbaşkanı konuştu: O haydutlara artık acımayacağız!

Son dakika! Cumhurbaşkanı konuştu: O haydutlara artık acımayacağız!

Anarşiye teslim olan Kazakistan'da Cumhurbaşkanı Tokayev, ikinci 'ulusa sesleniş' konuşmasını yayınladı. Tokayev, "Haydutlara bundan böyle sert şekilde müdahale edilecek" dedi.

Dünya

07.03.2024, 00:03

Sokakların anarşiye teslim olduğu Kazakistan'da güvenlik güçleri, göstericilere karşı bugünden itibaren 'daha acımasız' davranacak. Olaylar başladığından beri ikinci kez 'ulusa sesleniş' konuşması yapan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, son açıklamasında kararlı mesajlar verdi.

Göstericilerin hükümet binalarını bastığını, bazı askerleri esir alarak onları sokaklarda çıplak halde dolaştırdığını, kadınları taciz edip dükkanları soyduğunu dile getiren Tokayev, kitlesel protestolara bundan böyle 'sert yanıt verileceğini' vurguladı. 

Türk düşmanı şokta! NYT'den çok konuşulacak iddia: Geert Wilders Hollanda... Haberi Görüntüle

GÖREVİMİN BAŞINDAYIM! BU KARA DÖNEMİ ATLATACAĞIZ

Görevden ayrılma gibi bir düşüncesinin olmadığını dile getiren Tokayev, "Cumhurbaşkanı olarak, vatandaşlarımızın güvenlik ve huzurunu korumakla, Kazakistan'ın bütünlüğünü sağlamakla etmekle yükümlüyüm" dedi. 

Cumhurbaşkanı Tokayev, göstericilerin saldırıları sonucu bazı güvenlik güçlerinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak şunları söyledi: "Hükümet binasını bastılar. Buna cevap olarak internet ve cep telefonlarına erişimi kısıtladık. Bu haydutlar askerleri dövüyor, onlarla alay ediyor, onları çıplak sokaklarda gezdiriyor, kadınları taciz ediyor, dükkanları soyuyor. Devlet başkanı olarak ve bugünden itibaren güvenlik konseyi başkanı olarak mümkün olduğunca sert davranmaya niyetliyim. Kazakistan tarihindeki bu kara dönemi birlikte aşacağız."


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading