Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Britanya Yüksek Mahkemesi Wikileaks kurucusu Julian Assange hakkındaki kararı açıkladı

Son dakika: Britanya Yüksek Mahkemesi Wikileaks kurucusu Julian Assange hakkındaki kararı açıkladı

Son dakika haberi...Wikileaks'in kurucusu ve eski genel yayın yönetmeni Julian Assange'ın ABD'ye iadesi ile ilgili karara Britanya Yüksek Mahkemesi'nde itiraz edebileceğine karar verildi.

Dünya

23.01.2024, 22:04

Aralık ayında bir alt mahkemenin Assange'ın akıl sağlığının durumu nedeniyle iade edilemeyeceği yönündeki kararını iptal eden Londra Yüksek Mahkemesi, Assange'ın en üst mahkemeye itiraz etme hakkı olduğunu kararlaştırdı.

Öte yandan mahkeme, Wikileaks kurucusuna direkt itiraz hakkı tanımadı; yani itirazın mahkemede görülüp görülmeyeceğine Britanya yargı sisteminin en yetkili mahkemesi olan Britanya Yüksek Mahkemesi karar verecek.

Rusya'da seçimler başladı! Navalni destekçileri sokaklara indi: Sınırda tansiyon yüksek Haberi Görüntüle

BRİTANYA ABD'NİN İADE TALEBİNİ KABUL ETMEMİŞTİ

Britanya'da iptal edilen ilk kararda hakim, Assange'ın ABD'de cezaevine girmesi durumunda yüksek ihtimalle intihar edeceğini belirterek Washington'un iade talebini kabul etmemişti. 

ABD, 50 yaşındaki Assange'a Wikileaks'in yayımladığı dosyalar nedeniyle casusluk yasası kapsamında 18 farklı suçlama yöneltiyor. Wikileaks kurucusu iade edilir ve suçlu bulunursa ömrünün kalanını demir parmaklıklar arkasında geçirecek.

Birçok hak örgütü, Assange'ın ABD'de adil bir şekilde yargılanmayacağını savunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading